Liepājas teātris ar talantu sumināšanu sāks jauno sezonu.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas teātris sestdien ar pasākumu "Talantu nakts", kurā suminās talantīgākos teātra darbiniekus, sāks 96. sezonu, informēja Liepājas teātra mākslinieciskā vadītāja padomniece literārajos jautājumos Mārīte Gulbe.

Viņa pastāstīja, ka šāda tradīcija sākās jau pagājušajā gadā, sezonas sākumā sveicot aizvadītā gada labākos māksliniekus, iestudējumu un tehniskos darbiniekus. Šogad ar teātra sponsoru atbalstu balvas pasniegs 11 nominācijās - labākajiem aktieriem, režisoram, scenogrāfam, komponistam un izrādei. Pretendentus, izvērtējot pagājušās sezonas veikumu, izvirzījusi teātra mākslas padome. Šogad atbilstošajās kategorijās nominēti režisori Oļģerts Kroders, Juris Rijnieks, Valdis Lūriņš, scenogrāfi Gints Gabrāns, Varis Siliņš, Aigars Ozoliņš, kostīmu mākslinieki Zigrīda Atāle, Liene Bartkeviča, Agnese Spridzāne, komponisti Raimonds Pauls un Juris Kulakovs, aktieri Sigita Jevgļevska, Edgars Pujāts, Ēriks Vilsons, Inese Kučinska, Anna Šteina, Mārtiņš Eglinskis, Ivars Lūsis, Uldis Stelmakers, Ivonda Vilsone, tehniskie darbinieki Ausma Neiburga, Rita Krodere, Eila Jozepa, Mārtiņš Feldmanis, Imants Priede, Ģirts Siliņš, kā arī īpašajā nominācijā - Uģis Segliņš, Matīss Trofimovs, Matīss Lupkins un Edvards Stelmakers. Vakara gaitā bez apsveikumiem, balvām un tradicionālās teātra veltes - "talanta" - gaidāmi arī Liepājas jauno talantu - mūziķu, cirka mākslinieku un mazo aktieru - priekšnesumi. Vakaru vadīs aktieri Anna Šteina un Ivars Lūsis, pasākuma režisors ir Juris Rijnieks. Pirmais šīs sezonas Liepājas teātra jauniestudējums gaidāms 12.oktobrī - tā būs Rūdolfa Blaumaņa drāma "Salna pavasarī" Jura Bartkeviča režijā. Šogad kopumā Liepājas teātris iestudēs septiņas jaunas izrādes. Šobrīd tiek iestudēta Andas Neiburgas no jauna tulkotā un interpretētā Oskara Vailda luga "Ideāls vīrs", kuras režisore ir Baņuta Rubesa, un izrāde pusaudžiem Akmentiņi" (režisors Juris Rijnieks). Tradicionāli Ziemassvētkos paredzēts teatralizēts muzikāls uzvedums ar Liepājas simfoniskā orķestra piedalīšanos, savukārt bērniem šosezon piedāvās izrādi "Kaķīšu dzirnavas". Tostarp viesrežisors Pēteris Krilovs ar aktrisi Anitu Kvālu iestudēs izrādi pēc Federiko Fellīni noveles "Džuljeta", bet pavasarī tapšot muzikāls uzvedums "Stikla kalns", kas būs Jāņa Petera, Jura Kulakova, Jura Rijnieka kopdarbs pēc Raiņa lugas "Zelta zirgs" motīviem. Tāpat jaunajā sezonā paredzēta komēdija "Privātās dzīves", muzikāla izrāde "Ceļojums uz zemes centru" un ironiska izrāde "Aktieru stāsts".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu