Liepājas teātrī Kloda Manjē situāciju komēdijas "Blēzs" pirmizrāde .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Liepājas teātrī paredzēta pirmizrāde franču autora Kloda Manjē situāciju komēdijai "Blēzs", informēja Liepājas teātra literārās daļas vadītāja Mārīte Gulbe.

Šis būs otrais lugas iestudējums Latvijas teātrī. 1991.gadā Valmierā to uzveda režisors Valentīns Maculēvičs ar Ģirtu Ķesteri un Daci Eversu galvenajās lomās. Lugas pamatintriga saistās ar jauna mākslinieka "pārdošanos" vai "nepārdošanos" labiekārtotas dzīves labad. Jauns, nevienam nepazīstams un ne pārāk nodrošināts gleznotājs Blēzs uz divām nedēļām noīrē greznu dzīvokli Parīzē. Pa šo laiku viņam jāpagūst īstenot drosmīga avantūra - jāpanāk saderināšanās ar kādu pārtikušas dzimtas jaunkundzi. Taču, kā par spīti, jau pirmajā vakarā dzīvoklī uzrodas jauna, neveikla un naivi tieša lauciniece, kura nesekmīgi, bet neatlaidīgi ir meklējusi mājkalpotājas vietu. Plecu pie pleca izdzīvojot trauksmainos un pārpratumu pilnos kontaktus ar potenciālajiem Blēza radiem, visai būtiskas pārmaiņas norisinās arī jaunā gleznotāja un viņa mājkalpotājas starpā. Iestudējuma režisors ir Ivars Lūsis, scenogrāfs - Varis Siliņš, kostīmu māksliniece - Liene Bartkeviča. Lomās aktieri Edgars Pujāts, Natālija Grebņeva, Inese Kučinska, Jānis Kuplais, Uldis Stelmakers, Ivonda Vilsone, Anda Albuže, Anna Šteina, Sigita Jevgļevska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu