Travis jaunais albums jau iesniegts "Mercury" balvai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotu grupa Travis savu jauno albumu "The Invisible Band", kas oficiāli vēl nav iznācis, jau iesniegusi "Mercury" balvai par gada labāko britu albumu.

"Travis" jaunais albums veikalos parādīsies pēc divām nedēļām, bet pirmais singls "Sing" iznāca pirmdien, 28.maijā.

Grupa iesniegusi albumu "Mercury" balvai, lai būtu droši, ka tas tiks iekļauts vērtējamo albumu sarakstā. Viņu iepriekšējais disks "The Man Who", neskatoties uz kritiķu atzinību un milzīgajiem pārdošanas rādītājiem, 1999.gadā nav iekļauts pretendentu vidū, jo iesniegts pārāk vēlu.

Šogad ierakstu kompānijām jāiesniedz savi pretendenti līdz 1.jūnijam un tiek pieņemti albumi, kas Apvienotajā Karalistē un Īrijā iznāks līdz 23.jūlijam. 24.jūlijā paziņos 12 labāko albumu sarakstu, kas pretendēs uz "Mercury" balvu, kuru pasniegs 11.septembrī. Augustā tradicionāli tiek izdots albums, kurā apkopotas pretendentu kompozīcijas.

Mūzikas speciālisti uzskata, ka šogad spēcīgi "Travis" konkurenti varētu būt "Gorillaz", "Ash", "Tindersticks" un folkmūziķa Tūrina Breiksa albumi.

Balvai var iesniegt visdažādāko stilu albumus - popmūziku, roku, deju mūziku, folku, džezu un mūsdienu klasisko mūziku. Tos vērtē neatkarīga žūrijas komisija.

"Mercury" balvu pasniedz kopš 1992.gada. Pagājušajā gadā to par albumu "The Hour Of Bewilderbeast" ieguva "Badly Drawn Boy".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu