Formans filmēs Goijas dzīvi.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopā ar producentu Solu Zeincu izcilākais no čehu režisoriem Milošs Formans uzņems filmu par dižā spāņu gleznotāja Francisko Goijas likteni.

Šī ir jau trešā Formana un Zeinca kopdarbības reize, abas iepriekš kopīgi radītās filmas “Kāds pārlidoja pār dzeguzes ligzdu” (1985) un “Amadejs” (1984) atnesušas autoriem Amerikas kinoakadēmijas balvas gan par labāko filmu, gan labāko režiju. “Kaut tiekamies ar Solu astoņas līdz divpadsmit reizes gadā, mūsu iedvesmas sastopas ne biežāk kā reizi padsmit gados,” atzīmējis Formans. “Goijas liktenis mūs nomoka jau gadus četrus,” piebildis Zencs. “Ja esam kopīgi uzņēmuši divas filmas un neviena no tām nav slikta, kāpēc gan vēlreiz neizaicināt likteni?” Scenāriju par astoņpadsmitā un deviņpadsmitā gadsimta mijā dzīvojušo Goiju jau raksta Maikls Vellers, kurš savulaik bijis autors divu Formana filmu “Mati” un “Regtaims” scenārijiem. Filmēšana varētu sākties nākamā gada vasarā, taču Zencam līdz tam jāpabeidz komēdija “Septiņi nāves grēki” (The Seven Deadly Sins), kam scenāriju rakstījis “Angļu pacienta” režisors Entonijs Mingela. Formana jaunākā 1999. gada filma “Cilvēks mēnesī” (Man In the Moon) ar Džimu Keriju guva mērenus panākumus. Iepriekšējā lente “Tauta pret Lariju Flintu” (People Vs Larry Flint) ar Vūdiju Harelsonu izraisīja krietni lielāku interesi. Kopumā kopš 1971. gada Formans uzņēmis tikai 7 filmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu