Roskildes traģēdijā vainojama sliktā skaņa.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dānijas policija izplatījusi galīgo ziņojumu par iemesliem, kas noveda pie skatītāju bojāejas Roskildes rokfestivālā. Tajā minēts, ka dažādu apstākļu sakritības rezultātā notikušajā nelaimes gadījumā lielā mērā vainojama sliktā apskaņošana.

24 lappuses biezais Dānijas policijas izmeklēšanas galaziņojums balstīts uz 997 intervijām, kurās policisti iztaujājuši Roskildes rokfestivāla organizētājus, dalībniekus un apmeklētājus. Policisti uzskata, ka sliktā skaņas kvalitāte skatītāju laukuma tālākajā daļā grupas "Pearl Jam" uzstāšanās laikā bijusi galvenais iemesls, kāpēc klausītāju masas sākušas virzīties skatuves pusi, radot haosu priekšējās rindās, kur dzīvību zaudēja 9 cilvēki, bet 43 tika ievainoti. Sākotnēji varas iestādes paziņoja, ka "Pearl Jam" jāuzņemas morāla atbildība par notikušo, jo grupa neesot nekavējoties pārtraukusi uzstāšanos. "Pearl Jam" uz šiem apvainojumiem atbildēja, ka viņi neesot laikus brīdināti par notiekošo, bet, tiklīdz saņēmuši šo ziņu, pārtraukuši spēlēt. Grupa, satriekta par traģēdiju, atcēla atlikušos Eiropas turnejas koncertus un pat apsvēra iespēju pārtraukt darbību. Policija vēlāk apstiprināja, ka "Pearl Jam" nav vainojami notikušajā un frāze par morālu atbildību iekļuvusi ziņojumos neprecīzā tulkojumā no dāņu valodas. Galaziņojumā teikts, ka ne pret vienu netiks izvirzīta kriminālapsūdzība, jo notikušais vērtējams kā dažādu apstākļu sakritības rezultātā noticis nelaimes gadījums. Festivāla organizētāji paziņojuši, ka trīs dienas ilgais pasākums, kas 2001.gadā atzīmēs pastāvēšanas 30.gadskārtu, notiks arī nākošvasar. Festivāla teritorijā tiks veikti pasākumi apmeklētāju drošības uzlabošanai. Grupas "Oasis" un "Pet Shop Boys", kas atcēla savu uzstāšanos traģēdijas dēļ, jau apsolījušas ziedot naudu šim mērķim. Roskildes pilsētā tiks izveidota memoriāla birzs, kurā deviņu bojāgājušo piemiņu simbolizēs deviņi koki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu