Noteikti Valmieras drāmas teātra labākie mākslinieki un gada izrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Noteikti Valmieras drāmas teātra labākie mākslinieki un gada izrāde
Noteikti Valmieras drāmas teātra labākie mākslinieki un gada izrāde Foto: Matīss Markovskis

29. decembrī Valmieras teātrī pēc izrādes “Pigmalions” norisinājās ikgadējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā sumināti iepriekšējās sezonas labākie mākslinieki un izrādes. Tika pasniegtas arī tradicionālās simpātiju balvas “Skatītāju balss”, kuru ieguvējus noteica skatītāju balsojums.

Aizvadītās sezonas labākie mākslinieki

Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Elīna Vāne un Elīna Hanzena, bet labāko aktieru balvu saņēma Imants Strads un Ivo Martinsons. 

Gada tehniskā darbinieka atzinību saņēma izrāžu vadītāja Māra Vīgante. Laureātu apbalvošanu atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība. 

Skatītāju simpātiju balvas

Jau septīto gadu pēc kārtas arī skatītājiem bija iespēja noteikt iemīļotākos māksliniekus un labāko aizvadītās sezonas izrādi. “Skatītāju balss” balvas piecās nominācijās pasniedza AS Valmieras piens padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke: “Skatītāju balvas ir īpašas ar to, ka teātra darbību novērtē cilvēki, kas nāk baudīt izrādes un mākslinieku darbu savos brīvbrīžos, sagaidot izcilas emocijas un labi pavadītu laiku. Mēs, Valmieras piens, kopā ar skatītājiem vēlamies pateikties aktieriem par atdevi, kas šķiet neizsmeļama un kas ļauj jebkuram skatītājam aizceļot citā laikā un citā vietā, gūstot baudu no lieliskām izrādēm.”

Nominācijā “Gada aktrise I plāna lomā” balvu saņēma Elīna Vāne par sniegumu izrādē “Baladīna” un Annas, Kļaviņmātes un Edes lomām izrādē “Vidzemnieki”, bet par “Gada aktrisi II plāna lomā” skatītāji atzinuši Ilzi Pukinsku par Lieldālderietes lomu izrādē “Vidzemnieki”.

„Gada aktieris I plāna lomā” otro gadu pēc kārtas atzīts Imants Strads, šoreiz skatītāji novērtējuši pārliecinošo tēlojumu izrādē “Lūcis”. Savukārt nominācijā “Gada aktieris II plāna lomā” balvu saņēma Ivo Martinsonu par Anrī kunga lomu izrādē “Eiridīke”.

Skatītāju balsojumā tika noteikta arī pagājušās sezonas “Gada izrāde”, kurā laurus plūca izrāde “Lūcis” Elīnas Cērpas režijā. Tā stāsta par leģendāro režisoru un aktieri, Valmieras teātra ilggadējo galveno režisoru Pēteri Lūci. Laureāti no atbalstītāja Valmieras piena iecienītā zīmola Valmiera saņēma dāsnus labumu koferus un melnā māla krūkas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu