Ausma Kantāne atklāti par to, kāpēc viņai nevarēja būt bērnu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aktrise un bijusī politiķe Ausma Kantāne, kura bija precējusies ar dzejnieku Imantu Ziedoni, vaļsirdīgā intervijā žurnālam “Ieva” pastāstīja, ka viņai ar mīļoto nav bijis bērnu nevis tāpēc, ka viņi negribēja, bet gan tāpēc, ka nevarēja.

“Man bija jau 35 gadi, kad uzzināju, ka man nevar būt bērniņu. Tas bija bērnībā pārslimotās tuberkulozes dēļ. Kara laikā abas ar māsu to dabūjām no slimas govs, kurai bija tuberkuloze. Mūsdienu medicīna ar šo problēmu tiktu galā, bet tolaik to nevarēja atrisināt, un man tas bija ļoti smagi,” atklāja Kantāne.

Ausma piebilda, ka arī karš viņai bijusi liela trauma: “Iespējams, piedzīvotā kara dēļ, bet varbūt iedzimtības dēļ vienmēr esmu bijusi ļoti labila un mocījos ar to, ko šodien sauc par veģetatīvo distoniju.”

Kā zināms, viņas dzīvesbiedrs aizsaulē aizgāja 2013. gada 27. februārī, 79 gadu vecumā. Pāris bija precējies teju 50 gadus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu