Tīna Šipkēvica par slavu un panākumiem uzvārda dēļ: "Nevienu nevar kaut kur izbīdīt, ja viņš pats nestrādā" (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mūziķis Jānis Šipkēvics un viņa māsa Tīna Šipkēvica piedalās solo mini albuma "Shipsea" prezentācijas pasākumā Kristiana Karla fon Stricka villā.
Mūziķis Jānis Šipkēvics un viņa māsa Tīna Šipkēvica piedalās solo mini albuma "Shipsea" prezentācijas pasākumā Kristiana Karla fon Stricka villā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Radio SWH valdes priekšsēdētāja Jāņa Šipkēvica un uzņēmējas Kristīnes Līpiņas 19 gadus vecā meita, mūziķe Tīna Šipkēvica intervijā izdevumam "Ieva" atklājusi, kā sadzīvo ar popularitāti un nereti arī cilvēku dzēlīgo attieksmi tikai tāpēc, ka ir dzimusi pazīstamā ģimenē. 

Vaicājot, vai viņai kādreiz ir teikts, ka sasniegumus guvusi tikai tāpēc, ka ir grupas "Instrumenti" mūziķa Jāņa Šipkēvica pusmāsa, Tīna atbild apstiprinoši. "Ir cilvēki, kuri vispār uzskata, ka man brālis raksta mūziku, es to tikai atskaņoju un izliekos, ka pati rakstu.

To vienkārši cenšos neņemt vērā.

Es zinu - ja neko nedarītu pati, tad varētu izstiepties un sarauties, bet uz skatuves nekas nenotiktu."

Lai arī Tīna Šipkēvica apstiprina, ka uzstāšanās kopā ar brāli ir bijis nozīmīgs atspēriena punkts viņas radošajā attīstībā, tikai ar smagu darbu var gūt panākumus un "izsisties". "Spēja radīt ir tik intīma un personīga lieta, ka nevienu nevar kaut kur izbīdīt, ja viņš pats nestrādā. Īpaši Latvijā, kur nav tā, ka tu iepīksties, un producents tevi aizved pie rokas visur, kur vajag. Mani arī ilgi identificēja - Šipsi māsa, Līpiņas meita -, bet tagad mani priecē, ka lēnā garā esmu ieguvusi savu vārdu un uzvārdu, ar kuru identificējos. Tīna, Šipīša māsa - nav slikti, bet gribas arī savu muguru iztaisnot."

11. jūlijā gaidāms Tīnas Šipkēvicas solo koncerts "Ziemeļblāzmā" - viņas radošajā pasaulē valda maigs, viņai raksturīgi pieklusināts skaņu kopums un jūtām pildīta lirika. Tīna Šipkēvica savā skaņu lokā ietver dažādus mūzikas stilus, kurus viņa ir pārveidojusi akustiskā veidolā. Mūziķe spēlē dažādus mūzikas instrumentus, taču galvenokārt uzstājas tikai ar ģitāru, izpildot sev iecienītu mūziķu dziesmu kaverversijas, kā arī savus oriģināldarbus.

Foto: Tīna Šipkēvica un Goran Gora fon Stricka villas dārzā

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu