Rīgā notiks Eiropas ievērojamākais dokumentālo piedzīvojumu filmu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

22. augustā Rīgā risināsies Eiropas ievērojamākais dokumentālo piedzīvojumu filmu festivāls "E.O.F.T. 18/19 LATVIJA - Open Air", vēsta pasākuma organizatori. 

"E.O.F.T. 18/19" programmas izlasē iekļautas astoņas labākās 2018. gada dokumentālās vides (outdoor) piedzīvojumu īsfilmas, kuras stāsta par cilvēku sapņiem un mūžīgo vēlmi sasniegt nesasniedzamo, par neatlaidību un degsmi ceļā uz mērķi, par grūtībām un sāpīgām neveiksmēm, kas beigās vainagojas ar neticamām uzvarām.

Pirmo reizi festivāla tūrē tiks iekļauta Latvija un Latvijā veidotā filma - "A to B Rollerski" (latv. - “Neiespējamais ir iespējams”), īsā versija.

Dokumentālās filmas stāsts ir par latviešu sportistu, dēkaini un aizrautīgu piedzīvojumu meklētāju Raimondu Dombrovski, kurš 1988. gadā veica 4200 jūdzes (6759,24 km) garu ceļu, ar rollerslēpēm šķērsojot Ziemeļamerikas kontinentu no Kanādas līdz Meksikai 90 dienās. Tas bija garākais un ilgākais treniņš viņa biatlonista karjerā. Toreiz Raimonda dzimtenē Latvijā jau sāka pūst pārmaiņu vēji un Raimonds bija pārliecināts, ka Padomju Savienības sabrukums ir nenovēršams. Viņa sapnis bija piedalīties nākamajās Ziemas Olimpiskajās spēlēs zem brīvās Latvijas karoga... bet vispirms ir jātiek līdz Meksikai.

“E.O.F.T. Open Air - tas ir kino pasākums ar atraktīvu programmu, kur skatītāji varēs tikties ar filmu varoņiem un veidotājiem, piedalīties interesantās viktorīnās un iegūt noderīgas balvas ceļojumiem, bet galvenais - smelties iedvesmu jauniem piedzīvojumiem,” vēsta pasākuma rīkotājs Arnis Aspers.

Brīvdabas pasākums notiks 22. augustā tirdzniecības parka “Alfa” automašīnu stāvlaukumā uz jumta. 

Pasākumā būs apskatāmas astoņas dokumentālās filmas - "The A.O.", "Frozen Mind", "North of Nightfall", "Viacrucxis", "The Frenchy", "Mbuzi Dume – Strong Goat", "8000+" un jau iepriekšminētā "A to B Rollerski".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu