Sērijā "Mansarda detektīvi" iznāk Lārsa Keplera "Stalkers"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lars Kepler
Lars Kepler Foto: publicitātes

Apgāds «Mansards» laidis klajā zviedru kriminālromānu “Stalkers”, ko ar pseidonīmu Lārss Keplers (Lars Kepler) sarakstījis Zviedrijā dzīvojošs rakstnieku pāris, informē izdevēji.

“Stalkers” ir sērijas piektā grāmata ar dinamiskām nodaļām, savstarpēji saistītu, spraigu sižeta līniju un dramatisku kulmināciju. Tas viss piestāv izmeklētājam Jonam Linnam, kuram vajadzētu būt mirušam, ņemot vērā sērijas ceturtās grāmatas “Smilšuvīrs” finālu. Lārss Keplers (Lars Kepler) ir pseidonīms zviedru laulātajam pārim – Aleksandrai un Aleksandram – Alexandra Coelho Ahndoril (1966) un Alexander Ahndoril (1967). Viņu grāmatas par izmeklētāju Jonu Linnu iznākušas jau vairāk nekā 14 miljonos eksemplāru 40 valodās, un rakstnieku pāris ir Zviedrijas mūsdienu veiksmīgākie autori.

“Vecais, labais Keplers un viņa fantastiskie krimiķi. Arī šis autors – gluži tāpat kā Jū Nesbē – ar katru nākamo romānu raksta arvien labāk un intriģējošāk,” autoru pāri raksturo rakstniece Dace Rukšāne (“SestDiena”).

“Stalkers”
“Stalkers” Foto: @mansards

Zviedrijas Valsts kriminālpolicijai tiek nosūtīta saite uz nelielu videofailu. Kāds to uzņēmis, stāvot dārzā pie mājas, caur logu slepus filmējot sievieti. Nākamajā dienā viņa tiek atrasta nežēlīgi noslepkavota. Policija saņem jaunu filmu, bet arī šo sievieti nav iespējams identificēt, pirms tiek atrasts līķis. Vīrs, kurš atgriežas no komandējuma un viņu ierauga, ir tik satriekts, ka iztīra visu māju un nogulda viņu gultā. Varbūt viņš ir redzējis ko tādu, kas palīdzētu izmeklēšanā, bet akūtais šoka stāvoklis liedz policijai viņu nopratināt. Lai atrastu šķietami nesatricināmo slepkavu-sadistu, tiek pieaicināts psihiatrs Ēriks Marija Barks, ar kuru Jona Linna jau strādājis kopā (sērijas pirmajā romānā “Hipnotizētājs”). Bet ko slēpj izcilais psihiatrs un kādēļ viņu uztrauc pirms vairākiem gadiem šķietami veiksmīgi atrisināts noziegums?

Nelasiet šo romānu mājās ar lieliem logiem, kas atklāj jūsu personisko telpu un kurus nav iespējams aizklāt, iestājoties tumsai. Turiet slēgtus dārza vārtiņus un mājas durvis!

Kad lampas ir iedegtas, stalkers tevi redz no ārpuses, bet, tās izslēdzot, tu neredzi, vai stalkers jau ir ienācis iekšā. Aizslēdz durvis, aizvelc aizkarus — kriminālromānu meistars Lārss Keplers ir atgriezies ar jaunu grāvēju.

Lārsa Keplera grāmatas par Jonu Linnu meklē pie izdevēja “Mansardā” (sērijas pirmā grāmata “Hipnotizētājs” izpārdota un šobrīd pieejama elektroniski, “Paganīni līgums”, “Uguns liecinieks”, “Smilšuvīrs” joprojām ir piedāvājumā).

Grāmatas uz jaunumu galdiem lielākajās grāmatnīcās visā Latvijā un www.apgadsmansards.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu