Liepājā sāks skanēt studentu radio pilsētai - Radio SWH Spin 94,6 FM

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Radio SWH Spin 94,6 FM
Radio SWH Spin 94,6 FM Foto: Radio SWH

AS Radio SWH sadarbībā ar Liepājas Universitāti veido vēl nebijušu iespēju studentiem iegūt radio dīdžeju pieredzi un gūt praktisko ieskatu visos radio kā medija darbības līmeņos. Jauniešu auditorijai aktuālais Radio SWH Spin, kas aizvadītos gadus bija dzirdams internetā, bet 2018. gada 31. jūlijā sāka skanēt Liepājā frekvencē 94,6 FM, šā gada 2. septembrī iegūs pavisam jaunu un nebijušu skanējumu – ar vēstījumu “studentu radio pilsētai” ēteru iedzīvinās jaunas un daudzsološas Liepājas Universitātes studentu balsis.

Līdztekus jauna radio ētera skanējumam no septembra Liepājas Universitātē tiks piedāvāts jauns brīvās izvēles “C” daļas kurss “Radio loma mūsdienu sabiedrībā un biznesā”, kuru vadīs Radio SWH profesionāļi, sniedzot ieskatu radio kā medija darbības pamatprincipos. Kursa ietvaros tiks iekļautas tādas tēmas kā radio ētera veidošanas prakse, satura un mūzikas izvēles pamatprincipi, radio kā uzņēmējdarbības elements, mārketinga loma mediju biznesā, ziņu veidošanas un lasīšanas praktikums, kā arī improvizācijas un publiskās runas nodarbības, kas ir nozīmīgs mūsdienu radio satura veidošanas elements.

AS Radio SWH un Liepājas Universitātes sadarbības ietvaros izveidotais pilotprojekts ir līdz šim Latvijā nebijis notikums, jo mediju nozarē neviens nav veidojis “dzīvu medija platformu”, piedāvājot jaunajiem censoņiem iespēju pieredzējušu profesionāļu vadībā apgūt praktiskās iemaņas darbam medijā. Gan Liepājas Universitāte, gan AS Radio SWH izsaka cerības, ka šis radio formāts kļūs par nozīmīgu jauno radošo ētera personību izaugsmes sākuma punktu.

AS Radio SWH valdes priekšsēdētājs, Jānis Šipkēvics, jautāts par to, kā radās doma par studentu radio Liepājas pilsētai, atzīst: “Līdzīgi kā sportā, arī mediju biznesā ir nepieciešami savi fārmklubi, kuros aug jaunā profesionāļu paaudze. Un es teikšu godīgi – Latvijā tas ir ļoti aktuāli. Brīdī, kad radās iespēja iegūt apraides tiesības Liepājā, bija skaidrs, ka veidosim arī saturu. Radio SWH Spin vienmēr ir bijis radio jauniešiem, tāpēc arī pašsaprotama šķita sadarbības izveidošana ar pilsētas aktīvāko jauniešu meku – Liepājas Universitāti. Notika atlase, bijām patiešām pārsteigti par jauniešu radošumu, drosmi un oriģinalitāti. Šobrīd pirmie radio dīdžeji – studenti ir “nokomplektēti” un apgūst visas tehniskās un radošās pamatlietas, lai jau septembrī ēterā teiktu “Sveika, Liepāja, mēs esam gaisā!”. Mēs, Radio SWH komanda, redzam lielu perspektīvu šajos jauniešos, iespējams, nākotnē tās būs mūsu vai kādas citas radio stacijas ētera personības, bet, protams, vēl liels darbs un pašu ieguldījums ir priekšā.”

Jānis Šipkēvics
Jānis Šipkēvics Foto: Ieva Lūka/LETA

Arī Liepājas Universitāte ir gandarīta par iespēju veidot savu radio studiju sadarbībā ar Radio SWH, tādējādi studentiem sniedzot iespēju ne vien izmēģināt savus spēkus radio, bet vienlaikus būt arī mūsdienīgiem un informētiem.

“Vienmēr esmu uzsvērusi, ka sadarbībā īstenojas labas un progresīvas idejas, radoša iniciatīva – šoreiz mūsu sadarbības partneris Radio SWH ļaus ieskatīties universitātei jaunā jomā, papildinot mūsu zināšanas un prasmes. Liepājas Universitāte būs otrā universitāte Latvijā un pirmā ārpus Rīgas, kurai būs studentu radio, bet pirmā, kurai būs unikāla iespēja līdzās studentu pamatprogrammai “C” daļas kursos iepazīstināt ar interesanto un atbildīgo “radio cilvēka” darbu. Topošie speciālisti varēs šīs zināšanas izmantot arī savā profesionālajā darbībā un kopumā būs labāk informēti par šo jomu,” norāda Liepājas Universitātes rektore Dace Markus.

Radio SWH Spin dzīvo ēteru sākotnēji veidos trīs oriģinālraidījumi – “Uzlādes stacija”, “Debesmanna” un “Top20”, kas pamīšus izskanēs darba dienās plkst. 16 – 19. Radio SWH Spin skan Liepājā frekvencē 94,6 FM, kā arī interneta vietnē www.radioswhspin.lv. Radio SWH Spin studija tiks svinīgi atklāta 2. septembrī plkst.15:30 Liepājas Universitātē, Lielā iela 14, Liepājā, interesenti laipni gaidīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu