Krievu arhitekts pārsteidz pasauli: Lielbritānijā tapusi moderna meža māja (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/alex_nerovnya

Krievu arhitekts Aleksandrs Ņerovnijs ir izstrādājis, iespējams, neparastāko savrupnamiņu, kas nudien pārsteidzis citus arhitektus, vēsta portāls "Designboom". 

Neierastās formas nams ir veidots pēc bērnu grāmatās attēloto mājiņu formas - ēkas stikla logi apver slīpo jumta formu, skursteni un arī mājas fasādi. Pārējās ēkas konstrukcijas Ņerovnijs ir veidojis no krusteniski līmētās koksnes plātnēm un dēļiem, kas ēku padara ekoloģisku un dabai draudzīgu, bet vienlaikus izturīgu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexander Nerovnya (@alex_nerovnya) on

Savdabīgais nams atrodas Lielbritānijā, kāda meža pievārtē, tāpēc arhitekts ir izstrādājis vairāku līmeņu terases, kas teju vai saplūst ar kopējo apkārtni, ļaujot mājiniekiem pilnībā izbaudīt apkārtnes sniegtās iespējas. Tāpat ēku papildina arī fenomenāls baseins, kas liks mājas īpašniekiem justies gluži kā japāņu stila mājoklī - atverot mājas slīdošās durvis, turpat, no ēdamistabas var iziet uz terasi.

Kopumā ēkai ir trīs stāvi un tajā ir satipināti 200 kvadrātmetri, līdz ar to ēka ir daudz plašāka nekā tā izskatās vizuāli. Stikla namā ir četras atsevišķas guļamistabas - visas papildinātas ar savu vannasistabu.   

Līdzīgas, arhitekta projektētas, ēkas ir tapušas arī citviet: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexander Nerovnya (@alex_nerovnya) on

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu