Krievijā taps grandioza Čaikovskim veltīta opera (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/why_site

Krievijas pilsētā Permā taps moderna un grezna opera ar mērķi stiprināt pilsētas spēcīgo ietekmi uz baletu un operu. 

Kamas upes krastā, netālu no Urālu kalnu grēdām taps iespaidīga, moderna un ietilpīga Čaikovska Akadēmiskā operas un teātra ēka. Šo moderno celtni plānots būvēt Permā, kas ir trešā ietekmīgākā baleta pilsēta pasaulē - to apsteidz vien Maskava un Sanktpēterburga. 

Ēkas autori būs Ņujorkas arhitektu birojs "wHY Architecture", kas radījuši neparastu, cilindrisku ēkas dizainu. Neregulārā forma kontrastēs ar blakus esošajiem kalniem, tādējādi radot iespaidīgu dabas un arhitektūras kompozīciju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by wHY (@why_site) on

Ēkas dizainā būs imitēta mūzika un deja, proti, tās jumtu veids savdabīgs vilnis, bet pašas operas eksterjerā un interjerā būs bagātīgi izmantoti vara krāsas elementi, tādējādi atspoguļojot vietējo reģionu nodarbošanos, kalnrūpniecību un vara ieguvi. Operas interjeru papildinās vairākas rampas, kas vedīs uz dažādām ēkas daļām un hallēm, kā arī izejām. 

 Pašreizējais Permas operas un baleta teātris ir viens no lielvalsts vecākajiem operas namiem - tas ir celts 1870. gados un šeit darbojas viena no senākajām Krievijas baleta trupām. Samērā netālu no Permas ir dzimis arī pats komponists Pēteris Čaikovskis, kam arī tiks veltīta modernā operas ēka. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu