Karalienei nepietiek: Bekingemas pils meklē plānotāju 435 miljonus vērtajai renovācijai (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Karaliene patlaban ir renovācijas plānotāja meklējumos, kas palīdzēs organizēt renovācijas norisi.

Karaļnams un monarhi patiesi ir tas temats, kas var britus aizkaitināt līdz baltkvēlei. Ja nesen sabiedrība diskutēja par Meganas un Harija atkāpšanos no karaliskajiem pienākumiem un Frogmoras muižas renovāciju, tad 435 miljonu eiro jeb 369 miljonus Sterliņu mārciņu vērtā Bekingemas pils renovācija liek britu galvām dusmās sakarst. Šī ir pirmā visas pils pārbūve kopš 1950. gadiem un tās darbiem ir piesaistīti 200 speciālisti, kas jau veic pils renovācijas darbus. Saprotams, ka renovācijas izmaksas tiek segtas no nodokļu maksātāju naudām. 

Karaļnama publicētajā darba sludinājumā teikts, ka restaurācijas plānotājam ir nepieciešama pieredze līdzīgu renovācijas darbu veikšanā un gada alga varētu sasniegt 44 900 eiro jeb 38 000 Sterliņu mārciņas, balstoties uz darbinieka prasmēm un darba organizāciju. Kopumā renovāciju plānots veikt vēl desmit gadus.

Lai gan dārgās pils renovācija ir plaši nosodīta sabiedrībā, tā ir bijusi ārkārtēja. Ikoniskajā namā vēl līdz mūsdienām darbojās 1940. gados ievilktā elektrības sistēma un ūdensapgāde, kas ir radījusi nopietnus ugunsgrēku un plūdu draudus. Tāpat vannasistabās ir saglabājušies 30 gadus veci ūdens boileri.  

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu