Uzreiz pēc stāšanās direktora amatā Žagars Dailes teātrī veicis personālstruktūras izmaiņas (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmajā nedēļā kopš stāšanās Dailes teātra direktora amatā Juris Žagars teātrī veicis personālstruktūras izmaiņas, ieviešot dažus jaunus amatus, bet citus - likvidējot.

Kā Žagars šorīt pastāstīja Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma", minētās izmaiņas pamatā skar teātra administrāciju. "Katrs nāk ar savu komandu, es arī nāku ar savu komandu. Es bez komandas neprotu strādāt," komentēja Žagars.

Viņš nolēmis teātrī ieviest finanšu direktora amatu, kura atbildības joma turpmāk iesniegsies arī pārdošanā un galvenā grāmatveža līdzšinējā kompetencē. "Tas nenozīmē, ka galvenās grāmatvedes vairs nebūs," piebilda Žagars.

Tāpat teātrī izveidots administratīvā direktora amats, kurā strādājošais cilvēks galvenokārt būs atbildīgs par administrācijas vadību.

Savukārt Literārās daļas vietā turpmāk darbošoties teātra dramaturgs. "Tā ir pozīcija, kas pasaules teātros angliski saucas "dramaticer", bet latviski tai īsti nav nosaukuma," skaidroja Žagars.

Pēc viņa paša teiktā, ieviestās personālstruktūras izmaiņas "nav nekas dramatisks". Žagars uzskata, ka pareizāk ir šādas lietas izdarīt uzreiz pēc stāšanās amatā, nevis likt cilvēkiem ilgstoši dzīvot neziņā, baidoties, ka priekšnieks kādu dienu viņus pasauks uz savu kabinetu un paziņos par atlaišanu.

"Ir godīgi cilvēkiem pateikt un dot kaut kādu pārejas periodu, lai viņi var laicīgi meklēt citus darbus. Man arī tā patīk uzreiz būt tiešam. Es kaut kā neprotu ilgi staigāt ar kaut ko azotē un tad pēkšņi izmest ārā," sacīja Žagars.

Kā ziņots, Žagars Dailes teātra direktora pienākumus sāka pildīt 2.martā, pārņemot tos no iepriekšējā teātra direktora Andra Vītola.

Kultūras ministrija (KM) pagājušā gada novembrī izsludināja atklātu konkursu uz VSIA "Dailes teātris" valdes locekļa amatu. 13 pretendentu konkurencē Žagaru atzina par labāko.

Kā iepriekš informēja Kultūras ministrijā, Žagars valsts kapitālsabiedrības vadībai nepieciešamās prasmes un pieredzi ieguvis, pildot Vidzemes koncertzāles direktora, Cēsu Mākslas festivāla direktora, arī Cēsu domes deputāta amata pienākumus. Cēsu domē Žagars bijis ievēlēts no dažādu partiju sarakstiem, bet pēdējā reizē pārstāvēja "Vienotību". Žagars ir Dailes teātra aktieris jau 25 gadus, ir slēpošanas bāzes "Žagarkalns" īpašnieks, bet iepriekš bijis SIA "Auto Bergs" direktors, zemnieku saimniecības "Kalna Žagari" īpašnieks un Jaunatnes teātra aktieris.

Žagars absolvējis Latvijas Valsts Konservatorijas aktiermākslas nodaļu, iegūto izglītību papildinājis arī studijās Berlīnes Gētes institūtā un Londonā, apgūstot intensīvos angļu valodas kursus ar kultūras ievirzi.

TVNET jau vēstīja, ka pagājušā gada oktobrī toreizējais Dailes teātra direktors Vītols pieņēma lēmumu pēc desmit gadu ilga darba atstāt amatu. Viņa lēmums sekoja pāris nedēļas pēc tam, kad aktieru īstenotā "apvērsumā" amatu pameta teātra mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž. Džilindžers.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu