Organizatori: Kannu kinofestivālu sarīkot tradicionālajā formā būs sarežģīti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kannu filmu festivāls
Kannu filmu festivāls Foto: AFP/LETA

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ 2020. gada Kannu kinofestivālu sarīkot tā tradicionālajā formā būs sarežģīti, otrdien paziņoja festivāla organizatori, piebilstot, ka cenšas rast jaunus ceļus, kā sarīkot pasaules lielākos ikgadējos kino svētkus.

Festivāls jau tika atlikts no maija uz jūnija beigām vai jūlija sākumu, tomēr festivāla rīkotāji tagad atzīst, ka tas vairs nav iespējams, ņemot vērā Francijas prezidenta Emanuela Makrona nule pausto, ka kultūras festivālus varēs atsākt rīkot ātrākais jūlija vidū.

"Ir grūti iedomāties, ka Kannu festivālu šogad varēs rīkot tā tradicionālajā formā,"

teikts organizatoru paziņojumā, piebilstot, ka tiek izpētītas visas alternatīvas, lai "vienā veidā vai citā" Kannu 2020. gada festivālu tomēr sarīkotu.

Covid-19 uzliesmojuma rezultātā smagi cietis arī Francijas pavasara un vasaras kultūras kalendārs, un vēl vakar tika paziņots, ka tiek atcelts jūlija sākumā plānotais Aviņonas teātra festivāls, kas ir viens no prestižākajiem pasaulē.

Kannu kinofestivāla rīkotāji līdz šim nav izšķīrušies paziņot, ka festivāls šogad pilnībā tiek atcelts.

Makrons pirmdien uzrunā valstī paziņoja, ka Francijā pašreizējie stingrie ierobežojumi jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 apturēšanai būs spēkā līdz 11.maijam, bet pēc tam tiks pakāpeniski atvieglināti, ja vīrusa izplatīšanās būs palēninājusies.

Pēc viņa teiktā, skolēni pēc 11.maija varēs sākt atgriezties skolās, bet kafejnīcas un restorāni paliks slēgti un arī Francijas robežas ar trešajām valstīm būs slēgtas "līdz turpmākajam".

Atbilstoši Makrona pirmdien izziņotajam plānam lielie kultūras festivāli nevarēs notikt vismaz līdz jūlija vidum, arī teātri un kinoteātri pagaidām būs slēgti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu