Pievienojies! Jauna Latvijas mākslinieku atbalsta pasākumu sērija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Augšējā kreisajā stūrī Džeids Vils. Foto autore: Inga Pizāne Augšējā labajā stūrī Lauris Veips. Foto autors: Jānis Dāboliņš Apakšējā kreisajā stūrī Signe Viška Apakšējā labajā stūrī Edvards Kuks. Foto autors: Oskars Upenieks

2. maijā plkst 20:00 zīmols "Absolut" sadarbībā TVNET sāka jaunu izklaidējošu un interesantu tiešsaistes pasākumu sēriju "Absolut Art Jam", kas tiek veidota kā atbalsta projekts Latvijas māksliniekiem. Pirmais pasākums tiešraidē priekšplānā izcēla dzeju ‒ četri literārie autori improvizēja par četrām dažādām skatītāju ieteiktām tēmām. Noskaties tiešraides ierakstu.

Iepazīsti dalībniekus

Signe Viška – tulkotāja un jaunā autore, literatūras un kritikas vietnes “Ubi Sunt” satura redaktore. Viena no "Radio NABA" literatūras raidījuma "Bron-Hīts" vadītājām. Pērn vācu valodā iztulkojusi subtitrus filmai "Kriminālās ekselences fonds".

Edvards Kuks – literatūras un mūzikas kritiķis, dzejnieks un atdzejotājs. Vairāku dzejas slamu dalībnieks, kā arī publicējies tādās vietnēs kā "Satori.lv" un citās. Šobrīd Londonā studē antropoloģiju un ivritu.

Džeids Vils – rakstnieks un literārais tulkotājs. Līdz šim iztulkojis jau vairāk nekā divdesmit grāmatu. Džeids ir arī literārais aģents un organizē Latvijas literatūras publicēšanu Austrālijā, Lielbritānijā, ASV un citur.

Lauris Veips – dzejnieks un tulkotājs. Šobrīd gaida sava pirmā dzejoļu krājuma "Interesantās dienas" publikāciju izdevniecībā "Orbīta". Iekļauts 2018. gada jauno dzejnieku antoloģijā "Kā pārvarēt niezi galvaskausā?".

Video: Tiešraides ieraksts: "Absolut Art Jam".

Absolut Art Jam
Absolut Art Jam Foto: publicitātes

Pasākuma norise

Tiešraides pasākuma vadītājs būs TV šovā "Izklausies redzēts" iepazītais mūziķis, aktieris un grupas "Dziļi violets" solists Nauris Brikmanis, kurš sadarbībā ar skatītājiem dos dzejniekiem dažādas tēmas un atslēgas vārdus, kurus izmantojot autori turpat uz vietas radīs dzeju.

Kopumā dzejoļi taps trīs piegājienos, katrā par savu tēmu. Autoriem tiks dotas trīs minūtes katras tēmas variācijai. Ceturtais, papildu piegājiens, būs ar īpašiem noteikumiem.

"Absolut Art Jam" laikā skatītājiem būs iespēja balsot par savu simpātiju, un pasākuma noslēgumā tiks paziņots skatītāju simpātijas balvas ieguvējs.  

Atbalsts un turpmākie pasākumi

"Šī nebūt nav pirmā reize, kad "Absolut" iestājas par mākslas un radošuma nozīmīgo lomu sabiedrībā – gan pie Latvijā, gan globāli tas definēts jau zīmola DNS līmenī" komentē zīmola pārstāvji.  

Nākamajās pasākumu sērijās notiks tādas pašas formas improvizācija četru dažādu mūziķu vidū, tāpat tiks apskatīti arī citi mākslas veidi, tostarp grafika, ilustrācija un pat grafiti māksla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu