Pievienojies! Turpinās Latvijas mākslinieku atbalsta pasākumu sērija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Augšējā kreisajā stūrī Kaspars Groševs (Foto autors: Krists Kondrāts), apakšējā kreisajā stūrī VOUR (Foto no personīgā arhīva), pa vidu Elīna Brasliņa. (Foto: Dāvis Ūlands, F64) un labajā malā Margarita Turauska.
Augšējā kreisajā stūrī Kaspars Groševs (Foto autors: Krists Kondrāts), apakšējā kreisajā stūrī VOUR (Foto no personīgā arhīva), pa vidu Elīna Brasliņa. (Foto: Dāvis Ūlands, F64) un labajā malā Margarita Turauska. Foto: Autoru foto

9. maijā plkst 20:00 zīmols "Absolut" sadarbībā TVNET piedāvās jau otro tiešraides izklaides pasākumu "Absolut Art Jam", kas tiek veidots kā atbalsta projekts Latvijas māksliniekiem. Šoreiz pasākuma priekšplānā tiks izcelta ilustrācija – četri mākslinieki, skicējot uz lapas, veidojot darbus datorprogrammā, pat radot zīmējumu ar grafiti krāsu baloniņiem, improvizēs par četrām dažādām skatītāju ieteiktām tēmām.

Pasākumā piedalījās: VOUR, Elīna Brasliņa, Margarita Turauska un Kaspars Groševs.

Iepazīsti dalībniekus

VOUR: grafiti mākslinieks. Spēcīgs trešajā dimensijā un animācijā. VOUR radošās izpausmes attīstītas arī klasiskā stājmākslā. Zīmējumus raksturo harmoniska toņu izvēle un ģeometrisks, ilustratīvs stils. Savos darbos patīk izmantot dažādus medijus, lai pārmiesotu vienu un to pašu ideju vairākās formās.   

Elīna Brasliņa: māksliniece un ilustratore. Līdz šim ilustrējusi vairāk nekā divdesmit grāmatu. Elīna ir arī Edmunda Jansona režisētās animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" māksliniece. Četras reizes saņēmusi apbalvojumu "Zelta ābele".

Margarita Turauska: māksliniece. Šobrīd visvairāk zīmē darbus reklāmas industrijai – kadrējumus, ilustrācijas, skices, plakātus. Ir zīmējusi kadrējumus arī tādām filmām kā "Bille", "Ar putām uz lūpām", "Dvēseļu putenis" un citām. Sadarbojusies arī ar Dailes teātri, Latvijas Nacionālo teātri un JRT.

Kaspars Groševs: kurators un mākslinieks. Galerijas "427" līdzdibinātājs un līdzvadītājs. Izstādījies Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, “Kim?” Laikmetīgās mākslas centrā, Garage Museum of Contemporary Art Maskavā, Art in General Ņujorkā, Shanaynay Parīzē, Bozar Briselē un citur.

Pasākuma norise

Tiešraides pasākuma vadītājs šoreiz būs bāru, restorānu konsultants un konceptu attīstītājs, improvizācijas teātra aktieris Arvis Zēmanis, kurš sadarbībā ar skatītājiem māksliniekiem dos dažādas tēmas, kuras izmantojot viņi turpat uz vietas radīs mākslas darbus.

Pasākums noritēs četros piegājienos, katrā par savu tēmu. Māksliniekiem tiks dotas piecas minūtes katras tēmas vizualizācijai.

"Absolut Art Jam" laikā skatītājiem būs iespēja balsot par savu simpātiju, un pasākuma noslēgumā tiks paziņots skatītāju simpātijas balvas ieguvējs.  

Atbalsts un turpmākie pasākumi

"Šī nebūt nav pirmā reize, kad “Absolut” iestājas par mākslas un radošuma nozīmīgo lomu sabiedrībā – gan Latvijā, gan globāli tas definēts jau zīmola DNS līmenī," komentē zīmola pārstāvji.  

Nākamajā pasākumā 16. maijā būs tādas pašas formas improvizācija četru dažādu mūziķu starpā.

Skaties tiešraidi 9. maijā plkst. 20.00!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu