Trešā Latvijas mākslinieku atbalsta pasākumu sērija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Reinis Jaunais
Reinis Jaunais Foto: publicitātes

16. maijā plkst. 20.30 zīmols "Absolut" sadarbībā ar TVNET piedāvāja jau trešo tiešraides izklaides pasākumu "Absolut Art Jam", kas tiek veidots kā atbalsta projekts Latvijas māksliniekiem. Šoreiz pasākums veltīts mūzikai - četri mūziķi improvizēja par vairākām dažādām skatītāju ieteiktām tēmām, izmantojot kokli, klavieres, ģitāru un pat "pirkstiņbungas".

Trešā “Absolut Art Jam” dalībnieki - Laima Jansone, Rick Feds, Jānis Ķirsis un Reinis Jaunais.

Rick Feds ir pirmais latviešu izcelsmes izpildītājs, kurš pārstāv sešas pasaulē lielākās mūzikas instrumentu ražotājkompānijas. Vairākkārtīgi atzīts par vienu no pasaulē spēcīgākajiem finger-drummeriem un viņa interaktīvās audiovizuālās performances un meistarība ir aprakstīta forumos visapkārt pasaulē.

Reinis Jaunais ir viens no pazīstamākajiem jaunās paaudzes ģitāristiem Latvijā. Reinis var arī lepoties ar bagātīgu diskogrāfiju - mūziķis izdevis sešus oriģinālmūzikas albumus, bet viņa īpatnējo ģitārspēles manieri reizēm var atpazīt arī citu Latvijas mūziķu dziesmu ierakstos, kuros Reinis ir uzaicināts piedalīties kā ciemiņš. 

Jānis Ķirsis aktīvi darbojas gan akadēmiskajā, gan estrādes mūzikā kā komponists, pianists, dziedātājs un producents, strādājot kopā ar dažādiem māksliniekiem un mūzikas apvienībām Latvijā.

Laima Jansone ir kokles virtuoze. Improvizācija ir svarīga viņas uzstāšanās stila sastāvdaļa, atklājot muzikālu mijiedarbību starp meditatīvo un impulsīvo, senatnīgo un mūsdienīgo.

Atgādinām, ka pirmajā pasākumā piedalījās dzejnieki, bet otrajā - mākslinieki un ilustratori.

Pasākuma norise

Tiešraides pasākuma vadītājs – bāru, restorānu konsultants un konceptu attīstītājs, improvizācijas teātra aktieris Arvis Zēmanis, kurš, izmantojot skatītāju ieteikumus, dos mūziķiem dažādas tēmas improvizētu skaņdarbu radīšanai tiešraidē.

Pasākums noritēs trīs piegājienos, katrā improvizējot par citu tēmu. Mūziķiem tiks dotas trīs minūtes tēmas iedzīvināšanai skaņdarbā.

"Absolut Art Jam" laikā skatītājiem būs iespēja balsot par savu simpātiju, jo pasākuma noslēgumā tiks paziņots skatītāju simpātijas balvas ieguvējs.  

Pasākumu atbalsts 

"Šī nebūt nav pirmā reize, kad "Absolut" iestājas par mākslas un radošuma nozīmīgo lomu sabiedrībā – gan Latvijā, gan globāli tas definēts jau zīmola DNS līmenī," komentē zīmola pārstāvji.  

Skaties tiešraidi 16. maijā plkst. 20.30!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu