"Riga IFF" pirmizrādi piedzīvos "Lupatiņu" jaunākās īsfilmas

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) bērnu filmu programmā "Kids Weekend" pirmizrādi piedzīvos trīs animācijas cikla "Lupatiņi" īsfilmas, informē festivāla pārstāvji.

Animācijas studijā "Atom Art" radītās un Edmunda Jansona režisētās filmas izrādīs 17. oktobrī un 18. oktobrī. Īsfilmas "Kā Lupatiņi ceļoja", "Kā Lupatiņi brokastoja" un "Kā Lupatiņi skaitīja laiku" gados jaunākai auditorijai vēstīs par galveno varoņu - četru auduma bērniņu - Zeķītes, Cimdiņa, Spilventiņa un Lakatiņa jaunākajiem piedzīvojumiem.

Režisors Jansons pavēstīja, ka kopš pirmās "Lupatiņu" sērijas "Kā Lupatiņi mazgājās" iznākšanas ir pagājusi vesela desmitgade, un pa šo laiku pēc rakstnieces Ineses Zanderes scenārija veidotās īsfilmas ir iemīļojuši kinoskatītāji visā valstī un aiz tās robežām.

"Lupatiņu gaitas, kas ar lielu prieku tiek skatītas no jauna un jauna, joprojām ir daudzu Latvijas mazuļu pirmā saskarsme ar pašmāju kino,"

pauda režisors.

Sabīne Andersone un Edmunds Jansons Irānā
Sabīne Andersone un Edmunds Jansons Irānā Foto: no personiskā arhīva

Jansons norādīja, ka skatītāju atsaucības dēļ, veidot "Lupatiņus" vienmēr ir bijis viegli un priecīgi. Pa šiem gadiem ir mainījušās paaudzes un, viņaprāt, būs interesanti redzēt, kā veidosies "Lupatiņu" attiecības ar jaunajiem skatītājiem.

"Pirmie "Lupatiņu" skatītāji nu jau ir tīņi, bet Zeķīte, Cimdiņš, Lakatiņš un Spilventiņš ir tādi paši mazie dumiķīši. Tajā arī ir animācijas burvība, ka filmu varoņi, līdzīgi kā Pīters Pens Nekurnekadzemē, nenoveco un arvien gaida tikšanos ar bērniem," akcentēja režisors 

Ciklā tapušas jau deviņas īsfilmas un divas interneta epizodes. Piecas no "Lupatiņu" īsfilmām - "Kā Lupatiņi būvēja māju", "Kā Lupatiņi veseļojās", "Kā Lupatiņi precējās", "Kā Lupatiņi slēpās" un "Kā Lupatiņi kārtoja māju" - savu pirmizrādi "Riga IFF" bērnu filmu programmā piedzīvoja 2015. gadā.

"Lupatiņu" pirmizrāde notiks sestdien, 17. oktobrī, un šajā seansā būs iespēja redzēt arī iepriekšējos gados tapušās cikla sērijas. Jaunākās "Lupatiņu" filmas varēs noskatīties arī svētdien, 18. oktobrī, kad tās tiks izrādītas "Kids Weekend" Eiropas animācijas īsfilmu izlases ietvaros.

Kā Lupatiņi mazgājās
Kā Lupatiņi mazgājās Foto: publicitātes

Filmas tapušas animācijas studijā "Atom Art". Filmu režisors ir Jansons, mākslinieks ir Reinis Pētersons, bet scenārija autore - Zandere. Īsfilmu cikla mūzikas komponists ir Jēkabs Nīmanis, bet skaņas režisors - Ģirts Bišs. Galvenais animators ir Mārtiņš Dūmiņš, bet producente ir Sabīne Andersone.

Festivāla organizatori atgādina, ka no 19. maija "Riga IFF" saviem skatītājiem sniedz iespēju iegādāties desmit biļešu komplektus par izdevīgu cenu un nodrošināt savu sastapšanos ar drosmīgām kino formām un savas uztveres robežas paplašinošiem stāstiem pavisam drīzā nākotnē.

Īpašo desmit biļešu komplekta cena ir 45 eiro. Tiklīdz biļetes uz kinofestivāla seansiem nonāks pārdošanā, ar šo komplektu būs iespēja izvēlēties desmit biļetes uz jebkuriem seansiem festivāla repertuārā. Plašāka informācija par biļešu komplektiem pieejama "biletes.rigaiff.lv".

Festivāls šoruden norisināsies no 15. oktobra līdz 25. oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu