Noslēgsies pieteikšanās balvai "Lielais Kristaps"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma
Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma Foto: Paula Čurkste/LETA

Šī ir īpaša nedēļa kino veidotājiem un filmu producentiem, jo noslēgsies pieteikšanās Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps".

Pēdējos gados tam iesniegto darbu skaits bijis liels, un festivāla pārstāve Marta Bite atzīst, ka arī šajā gadā žūrijai būs daudz darba filmu atlasē.

Dokumentālās filmas ”Mēs gribējām izmainīt pasauli” režisore Aija Bley filmu par rokgrupas ”Inokentijs Mārpls” dalībniekiem un viņu draugiem jau ir iesniegusi nacionālā kinofestivāla ”Lielais Kristaps” žūrijas vērtējumam.

Režisore iepriekš ”Lielajā Kristapā” piedalījās ar animācijas filmām. Viņa nacionālo kinofestivālu uztver kā laiku, kad darbi padarīti un profesionāļi izvērtē radīto filmu kvalitāti.

“Es tieši tā arī to saprotu, ka tie ir darba svētki. Speciālisti apskatās to darbu un saka – nu, šai filmai laba skaņa, savukārt citai filmai labi strādājis operators,” TV3 ziņām saka režisore.

Filmas ”Mēs gribējām izmainīt pasauli” pirmizrāde notika pavasarī internetā, laikā, kad bija stingri pulcēšanās ierobežojumi. Tāpēc ”Lielais Kristaps” būs filmas pirmizrāde uz lielā ekrāna.

“Skaita ziņā dokumentālo filmu vienmēr bijis vairāk, vienmēr bijis lielākais konkurss,” ”Lielā Kristapa” festivāla producente Marta Bite norāda, ka dokumentālo filmu veidošana Latvijā jau kopš padomju laikiem ir bijusi aktīva un tā arī ir šajā gadā. Arī kopumā iesniegto filmu skaits visās kategorijās, tāpat kā iepriekšējā gadā, ir visai liels. Tas jau sniedzas pāri četrdesmit.

“Pieteikumu skaits joprojām ir liels, bet īstenībā ne jau tas skaits nosaka mūsu filmu nozares stāvokli, bet arī filmu kvalitāte. Šobrīd skaita ziņā krituma nav, arī kvalitātes ziņā nejutīsim. Rudens izskaņā un aizvadītās ziemas laikā bija lielu filmu pirmizrādes – ”Dvēseļu putenis”, filmas pirmizrāde ”Pilsēta pie upes”,” norāda Bite.

Ierasti daudz darbu festivālam tiek iesniegti pēdējās dienās. Iesniegšana noslēgsies sestdienas, 15. augusta, vakarā.

”Lielā Kristapa” organizatori sagaida, ka kopumā vērtējumam tiks nodoti aptuveni 60 darbu. ”Lielā Kristapa” balva tiek pasniegta 24 nominācijās. Nominētās filmas festivāla rīkotāji paziņos septembra beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu