Konceptuāli apstiprina atbalstu Liepājas teātrim

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kultūras ministrija konceptuāli apstiprinājusi finansiālu atbalstu Covid-19 krīzē cietušajam Liepājas pašvaldībai piederošajam teātrim, ziņo LTV. 

Atbalsts tiktu piemērots pēc līdzīga principa, kā to piešķir valsts kapitālsabiedrībām. Konkrētu apjomu apspriedīs ministrijā izveidotā darba grupā. Tikmēr Liepājas teātra radošais kolektīvs aizsūtīts atvaļinājumā.

Aktieri norāda, ka ar nepacietību gaida sezonas atsākšanos un paralēli piedalās dažādos citos projektos, lai nodrošinātu iztiku.

"Ļoti daudzi aktieri daudz ko individuāli dara, visādos projektos piedalās un ir ļoti aktīvi. Ir projektiņi, ko mēs veidojam, – radio teātris ir izveidojies, tāpat mums “Zoom’’ notiek izrādes bērniem skolām," skaidro aktieru trupas vadītājs Almants Bergmanis.

"Mēs visi esam lielā neziņā, spiediens šeit nav īsti vietā. Ir vienkārši jāuztur dialogs, ir jāskatās, kāda situācija. Mēs gaidām 6. vai 7. aprīli," tā LTV saka teātra valdes priekšsēdētājs Herberts Laukšteins.

Foto: Sumināti ''Liepājas kultūras balvas'' laureāti.

Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš skaidro: "Ir vēl viena darba grupa, kas strādā pie aprēķiniem, cik lielā apmērā valsts teātri saņems šo atbalstu. Attiecīgi no šī lēmuma būs atkarīgs, kāds atbalsta apjoms tiks sniegts Liepājas teātrim."

Pēc tam gan vēl lēmums jāapstiprina Ministru kabinetā un jāīsteno birokrātiskie procesi, tāpēc īsti nav skaidrs, kad atbalsta finansējums teātrim tiks piešķirts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu