Otrajās Lieldienās iespējams noskatīties vairākus koncertus tiešraidē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Notis.
Notis. Foto: Ieva Čīka/LETA

5. aprīlī plkst.17 no VEF Kultūras pils izskanēs koncerts "Zaļa zied zālīte Lieldienas rītā", ko atskaņos apvienība "Trio Trad", informēja VEF Kultūras pils pārstāve Antra Dreģe.

Viņa pavēstīja, ka koncerts "Zaļa zied zālīte Lieldienas rītā" ir veltījums folkloras tradīcijā balstītajai Lieldienu svinēšanai. Koncerta programmā skanēs latviešu tautas dziesmas džeza aranžējumos un džeza improvizācijas.

Atskaņotājmākslinieki - Indriķa Veitnera "Trio Trad" - ir atzīti savas jomas profesionāļi: koklētāja un dziedātāja Biruta Ozoliņa, saksofonists un klarnetists, džeza mūziķis Indriķis Veitners un perkusionists Vigo Račevskis.

Koncerta tiešraide būs skatāmas VEF Kultūras pils tīmekļvietnē "vefkp.lv", VEF Kultūras pils sociāla medija "Facebook" un "YouTube" kontā.

Otrajās Lieldienās būs skatāms Rīgas kamerkora "Ave Sol" koncerts "Augšāmcelšanās"

Šodien plkst.19 televīzijas kanālā "ReTV" būs skatāms Rīgas kamerkora "Ave Sol" koncerts Rīga Domā "Augšāmcelšanās", informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Vineta Žilinska.

Viņa pavēstīja, ka šajās Lieldienās Rīgas kamerkoris "Ave Sol" un tā mākslinieciskais vadītājs Andris Veismanis turpina ikgadējo tradīciju atskaņot Lieldienu koncertu kādā no Rīgas dievnamiem, un šogad tas būs Rīgas Doms. Savukārt Rīgas kamerkoris "Ave Sol" piedāvās konceptuāli pārdomātu koncertprogrammu "Augšāmcelšanās".

Kā norādīja diriģents Veismanis, koncerta programmas skaņdarbus varot aprakstīt divos vārdos - muzikāla pacilātība. Pēc viņa paustā, darbi sakņojas reliģiskos rakstos un aptver dažādu tēmu loku, piemēram, Pētera Vaska "Dona Nobis Pacem" vai Arvo Perta "Which Was The Son".

"Bija liels prieks iekļaut programmā tik dažādos, bet grodos latviešu komponistu sakrālos darbus, kas Rīgas Doma baznīcā skan īpaši piepildīti," akcentēja Veismanis.

Koncertā pie Rīgas Doma ērģelēm sēdīsies ērģelnieks Aigars Reinis, savukārt nozīmīgākās solo partijas tiks uzticētas Rīgas kamerkora "Ave Sol" vadošajiem solistiem, bet pie diriģenta pults būs mākslinieciskais vadītājs Veismanis un Jurģis Cābulis.

Rīgas kamerkori "Ave Sol" 1969.gadā dibināja un par tā māksliniecisko vadītāju kļuva profesors Imants Kokars. Kora galvenais uzdevums bija rosināt strādāt latviešu komponistus laikmetīgās kora mūzikas virzienā, paplašinot Latvijas koru repertuāru. Ir tapuši daudz muzikāli augstvērtīgu darbu, no kuriem liela daļa īpaši veltīti kamerkorim "Ave Sol". Kora mākslinieki Kokara vadībā popularizējuši latviešu kora mākslu gan Latvijā, gan arī koncertceļojumos un festivālos visā pasaulē.

Laika gaitā koris kļuva par Rīgas pilsētas muzikālo vizītkarti, par neatņemamu Rīgas un Latvijas kultūras mantojuma sastāvdaļu. Panākumi gūti, piedaloties neskaitāmos starptautiskos konkursos, kā arī muzicējot kopā ar pasaules slaveniem diriģentiem un orķestriem.

No 2000.gada līdz 2013.gada rudenim Rīgas kamerkora "Ave Sol" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents bija Uldis Kokars, bet kopš 2013.gada oktobra kora galvenais diriģents ir Veismanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu