Brīzes dēls pabeidzis savas debijas filmas "Banāns upē" filmēšanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
”Banāns upē”
”Banāns upē” Foto: Publicitātes foto

Noslēgusies filmēšana latviešu piedzīvojumu filmai visai ģimenei "Banāns upē", kuras režisors ir Kristaps Brīze, kura uzvārds zināms saistībā ar viņa tēvu, kurš bija leģendārās rokgrupas "Līvi" solists.

Kino ir "melu māksla", un filmai, kuras darbība notiek karstā vasarā, laivu brauciena laikā, prasmīga lokāciju atlase ļāva filmas beigu epizodes uzfilmēt tagad, agrā pavasarī. Aktieriem tas bija izaicinājums, it īpaši 13 gadus vecajam Nestoram Carjovam Krūmiņam, kura kostīms ir izteikti vasarīgs. Abās pārējās galvenajās lomās Toms Auniņš un un Kaspars Dumburs, kurš šobrīd ir atveido galveno lomu arī seriālā "Nebaidies ne no kā" pēc Rolanda Priverta grāmatas.

Filma būs režisora Kristapa Brīzes debijas filma, kura būs vasarīga filma visai ģimenei. 

Tas būs piedzīvojumiem bagāts stāsts par vecāku un bērnu attiecībām, spēju pieņemt vienam otru.

Lai satuvinātos ar savas draudzenes 12 gadus veco dēlu, Ralfs dodas laivu braucienā, līdzi paņemot savu darba kolēģi, kam ir atšķirīga izpratne par piedzīvojumu meklējumiem un to raksturu. Piedzīvojumu filmu visai ģimenei Latvijas kino ir maz, un filmas vieglais ritējums ļaus skatītājiem iegrimt komisku notikumu virknē, kuri patiesībā stāsta par nopietnu tēmu - kā satuvināties ar pusaudzi, kurš nebūt nav gatavs pieņemt mammas jauno draugu.

Filmas operators ir Mārcis Ābele, mākslinieks Toms Grīnbergs, kurš līdz šim sevi pierādījis kā teātra scenogrāfs. Filmas producente ir Madara Melberga, un filma top ar VKKF UN Nacionālā Kino centra atbalstu studijā FA Filma, kurā iepriekš producētas režisora Jura Poškus "Kolka Cool" un Ievas Ozoliņa IDFA festivāla laureāte "Dotais lielums mana māte".

Pirmizrāde gaidāma ziemā.

Foto: Ieskats filmas «Banāns upē» filmēšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu