Olas formas galaktika: dārza templis Mumbajas piepilsētā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/AD-Italia

Indiešu arhitekts Sakets Setijs ir pabeidzis privātu pielūgsmes telpu – "Sunoo" templi Mumbajas piepilsētas lauku mājā.

Mājokļa projekts tika veidots kādai sievietei, kura vēlējās radīt māju un vietu lūgšanām, ko no visām pusēm ieskautu daba.

Uz mājas leņķveida jumta Setijs izveidoja dārzu, no kura paveras skats uz rīsu laukiem, un izveidoja dārza templi, kas ir veidots kā ola un dekorēts ar mirdzošu mozaīku, kas atgādina kosmosu.

"Kliente atgriezās no Holandes un teica, ka viņa vēlas, lai viņu ieskauj ziedi un zaļumi, un vēlējās dāvāt māju kā pārsteigumu vīram," atklāj arhitekts.

Foto: Ekrānuzņēmums no video/AD-Italia

"Kliente ir ļoti garīga un sacīja, ka vēlas vietu, kur būt pateicīgai, lai tā par to atgādinātu, lai varētu meditēt un ļautu citiem ierasties un sajusties tā, kā jūtas viņa," viņš turpina.

Setija lēmumam ietīt privāto templi vizuļojošās mozaīkās bija jāatspoguļo klientes vēlme, lai pielūgsmes istaba būtu kā vieta, kas būtu "pateicīga Visumam".

Vienā pusē siena “atritinās”, atveroties, lai atklātu stikla ieeju, kas noved pie flīžu, spirālveida interjera un atgādina gliemežvāka iekšpusi.

Tempļa olas forma tika izvēlēta kā atsauce uz Šiva Lingamu – svēto akmeni hinduismā. Turklāt uzskata arhitekts, ka sfēriskā pamatne ap templi ļaus viesiem staigāt tam apkārt, gluži tāpat kā Mēness riņķo ap planētu.

Pati māja ir būvēta no betona un izceļas ar lielu ielocītu jumtu, kas tika izgatavots no alumīnija loksnēm.

Lai palīdzētu tam iekļauties kā daļai no apkārtnes un piesaistītu putnus un bites, jumts tika labiekārtots kā dārzs, komplektā ar vīteņaugiem, kas kā aizkari karājas virs fasādēm.

Zaļajam jumtam ir arī funkcionālas priekšrocības, piemēram, siltā laikā tas saglabā māju vēsu, savukārt tā leņķiskā forma palīdz notecināt ūdeni un aizsargā māju no stipra vēja.

Interjers ir veidots ar lieliem logiem un minimālu materiālu paleti, lai nodrošinātu fokusa saglabāšanu uz skatu ārpusē. Interjeru papildina mākslas darbi un senlietas, ko klienti kolekcionējuši no ceļojumiem apkārt pasaulei.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu