Eiropas labākās ēkas fasādes tituls ceļo uz Baltiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Lietuvas modernās mākslas muzejs "Mo" kļuvis par uzvarētāju starptautiskajā konkursā "Baumit Life Challenge", kur saņēmis galveno balvu kā Eiropas labākā ēkas fasāde. "Mo" muzeja celtniecību veicis Lietuvas uzņēmums "Naresta", bet projektējusi pasaulē atzītā arhitekta Danjela Libeskinda studija "Studio Libeskind" sadarbībā ar Lietuvas arhitektu biroju "Do Architects". Pirmo reizi konkursa pastāvēšanas vēsturē ir uzvarējis celtniecības objekts no Baltijas valstīm.

Foto: Publicitātes foto

Konkursa noslēguma ceremonija norisinājās interneta tiešraidē no «Baumit» studijas Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Pagājušajā gadā ieplānotā konkursa noslēguma ceremonija Valensijā, Spānijā tika vairākkārt atlikta pandēmijas dēļ, diemžēl tā arī nerodot iespēju pasākumu realizēt klātienē.

Foto: Publicitātes foto

Konkurss «Baumit Life Challenge» notiek reizi divos gados, starptautiskai ekspertu žūrijai izvēloties vislabākās ēku fasādes Eiropā, un šoreiz tajā tika pieteikti 385 darbi no 26 Eiropas valstīm.

Viens no 13 starptautiskās konkursa žūrijas locekļiem ir Latvijas Arhitektu savienības padomes loceklis un arhitektu biroja Nams līdzdibinātājs Sergejs Ņikiforovs. Viņš teic:

"Prieks, ka šādā vērienīgā arhitektu darbu konkursā, Baltijas arhitekti ir spējuši pievērst savai meistarībai uzmanību Eiropas mērogā.

Pieļauju, ka ieskats finālistu veikumā mudinās arī Latvijas kolēģus iesaistīties nākamajos Baumit Life Challenge konkursos, izmantojot iespēju salīdzināt savu varējumu ar citu Eiropas valstu arhitektu sniegumu."

Foto: Publicitātes foto

Arhitektu darbu konkursa "Baumit Life Challenge" iniciators ir Eiropas vadošais celtniecības materiālu ražotājs "Baumit", tā cildinot ēku fasādes un pievēršot sabiedrības uzmanību fasāžu apdares meistarībai. Ēku fasādes kalpo paaudzēm ilgi un ir kļuvušas par namu sejām, kas atklāj to iemītnieku stilu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu