Katlapa balvu saņem Kugrēna un Freibergs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Režisors Edmunds Freibergs piedalās preses konferencē, kurā informē par Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem.
Režisors Edmunds Freibergs piedalās preses konferencē, kurā informē par Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad Žaņa Katlapa balva pasniegta aktrisei Lāsmai Kugrēnai un režisoram, aktierim un pedagogam Edmundam Freibergam, informē pasākuma rīkotāji.

Katlapa balva no 2013. gada tiek pasniegta Latvijas skatuves māksliniekiem par spilgtu nacionālo vērtību apliecinājumu. To pasniedz Tukuma novada Tumes pagastā, godinot novadnieku, aktieri, režisoru un pedagogu Katlapu.

Jaunajiem laureātiem balvas jau tika piešķirtas pagājušā gadā, taču pandēmijas dēļ tās pasniegtas vien tagad. Viņiem balva piešķirta saistībā ar vēl vienu Latvijas teātra mākslinieku, kas arī bijis cieši saistīts ar Tumes pagastu - dramaturgu un rakstnieku Hariju Gulbi.

Kugrēna balvu saņēma par izcilu mātes Zelmas lomas atveidojumu Gulbja lugā "Cīrulīši" Nacionālajā teātrī, bet Freibergs - par režiju Gulbja lugu "Cīrulīši" un "Olivers" iestudējumiem šajā pašā teātrī.

Laureāti saņēma Tumes pagasta kalēja, metālmākslinieka Ginta Haņecka veidoto Katlapa balvu un naudas prēmiju. Par godu laureātiem muzicēja soprāns Elīna Šimkus un pianiste Santa Jākobsone.

Katlapa balvas laureātus ik gadus izvēlas Tumes pagasta kultūras darbinieki sadarbībā ar Eduarda Smiļģa Teātra muzeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu