Grafikas festivāls "Printmaking IN" Rīgā notiks ar tēmu "Vertikālā robeža"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais grafikas festivāls "Printmaking IN" šoreiz mitinās Mākslinieku namā, piedāvājot izstādes ēkas 1. un 5. stāvā - LMS galerijā, Prezidentu zālē un Kamergalerijā.

Ikdienā starp mums ir dažādas horizontālās robežas - attālums, piederība, dažādi praktiski apstākļi - bet festivāla tēma izaicina noskaidrot vai pastāv arī vertikālās robežas. Kas mūs vieno un kas šķir uzskatos, vērtībās, gaumē, izskatā vai aizspriedumos? Varbūt tieši vertikālā robeža ir tā, kas savieno un apvieno, neraugoties uz ierobežojumiem, aizrobežojumiem un citiem šķēršļiem?

2021.gadā festivāla izstādes tiks koncentrētas vienkopus (teju zem viena jumta), bet dažādās Mākslinieku nama ēkas daļās (11.novembra krastmalā 35).

LMS galerijā jeb Latvijas Mākslinieku savienības lielajā zālē būs skatāma Baltijas valstu mākslinieku grupas izstāde VERTIKĀLĀ ROBEŽA. Kuratori: Ieva Nagliņa (LV), Al Paldrok (EE). Izstādē piedalās mākslinieki: Taje Devilgirl & Anonymous Boh (EE), Tõnis Laanemaa (EE), Ilze Lībiete (LV), Arturs Virtmanis (LV), Vaiva Kovieraite Trumpe (LT).

Prezidentu zālē notiks Dānijas mākslinieku grupas izstāde HA-BI-BI-TAT. Kurators: Rasmus Danø (DK) uzaicinājis māksliniekus: Lone Arendal, Bjarne Agerbo, Lauritz Gulløv, Adele Rammes, Hanne Ravn Hermansen un Lars Grenaa. Izstādes tēma ir atvasināta no jēdziena "dzīvotne" (angļu val. habitat), savukārt nosaukums "Ha-BiBi-TaT" ir cieņas izrādīšana dadaistu rotaļīgajai pieejai mākslas radīšanā un atsauce uz arābu vārdu "habibi", kuru draugi vai satikušies svešinieki savā starpā izmanto, lai izrādītu romantisku interesi. Atlasītie autori, kuri ir īpaši iekļauti šajā izstādē, dažādos veidos strādā ar grafikas materiāliem, ietverot gan tradicionālas, gan arī konceptuālas un eksperimentālas pieejas.

Kamergalerijā top ilustratoru izstāžu cikla izstāde "Paintmaster.jpg". Kuratore Justīne Vernera (LV) uzaicinājusi māksliniekus, kuri deviņdesmito gadu beigās un divtūkstošo gadu sākumā darināja zīmējumus pazīstamā, taču visai vienkāršā attēla apstrādes programmā - "MS Paint". Izstādē piedalās autori Ishmaels (Ernests Kļaviņš) (LV), Veidenbaums (LV).

Šī izstāde ir divu zem segvārdiem slēptu autoru saspēle. Lai atšķirtu, kurš darbs pieder kuram, skatītājs tiek aicināts pievērst uzmanību katra mākslinieka digitālajam triepienam vai, ja šāds uzdevums par grūtu, failu nosaukumiem.

Festivāla atklāšana notiks 2021.gada 21.jūlijā no pl. 17.00.

Izstādes skatāmas no 2021.gada 22.jūlija līdz 22.augustam no 12.00 līdz 18.00.

Ieeja bez maksas.

Tiks ievēroti visi valstī noteiktie epidemioloģiskie ierobežojumi. Uz atklāšanas pasākumu apmeklētāji aicināti nākt, uzrādot Covid-19 sertifikātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu