Trevisa Skota koncerta upuru skaits sasniedzis 10; jaunākajam bija vien deviņi gadi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

5. novembrī Hjūstonā, ASV notikušā mūzikas festivāla "Astroworld" laikā pūļa drūzmā tika samīdīti vairāki cilvēki, un 10 no gūtajām traumām miruši. Jaunākais upuris bija vien deviņus gadus vecs zēns.

Deviņus gadus vecais Ezra Bounts pēc gūtajiem ievainojumiem festivālā "Astroworld" atradās mākslīgajā komā.

Ezra koncerta laikā sēdēja uz sava tēva Trestona pleciem, taču tad sākās pūļa panika un zēns nokrita zemē, kā rezultātā tika samīdīts. Pūļa spiediena dēļ tēvs pazaudēja dēlu, taču vēlāk uzzināja, ka Ezra nogādāts slimnīcā un puikam ir sirds, plaušu un smadzeņu traumas. Ārsti uzskatīja, ka koncerta laikā zēnam apstājusies sirds.

Deviņus gadus vecā zēna ģimene iesniedza sūdzību pret Trevisu Skotu un festivāla veidotājiem, apgalvojot, ka viņu "rupji nolaidīgā rīcība" veicinājusi bērna dzīvībai bīstamus ievainojumus. Sūdzībā teikts, ka Ezra tika "spārdīts, samīdīts un gandrīz saspiests līdz nāvei".

Neskatoties uz ārstu cīņu par zēna dzīvību, Ezra svētdien, 14. novembrī, no gūtajām traumām mira.

Jau vēstīts, ka incidents notika 5. novembra vakarā. Pūlis sācis spiesties uz skatuves pusi un skatītājos izcēlusies panika, kas, vairākiem cilvēkiem pakrītot, pieņēmusies spēkā.

Lai gan koncerta norises vietā dežurēja neatliekamās palīdzības brigādes, pieaugot upuru skaitam, to spēki izrādījās nepietiekami. Vieglāk cietušajiem sniegta palīdzība lauka hospitālī, kas ātrumā izveidots līdzās koncerta norises vietai.

Reperis Treviss Skots, kurš tobrīd atradās uz skatuves, sociālo tīklu paziņojumā sacīja, ka ir apņēmies strādāt kopā ar Hjūstonas komūnu, lai sniegtu atbalstu ģimenēm, kurām tas nepieciešams. Savukārt Skota mīļotā sieviete, uzņēmēja Kailija Dženere, kura atradās festivāla norises vietā, uzsvēra, ka par nāves gadījumiem uzzinājuši tikai pēc šova un "nekad mūžā nebūtu turpinājuši uzstāties un to filmēt".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu