"Eiforijas" aktrise Svīnija atklāj, ka pēc kailskatu filmēšanas savulaik izjutusi riebumu (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Neskaitāmām balvām apbērtais un dažādi vērtētais HBO seriāls "Eiforija" (Euphoria) gada sākumā atgriezies pie skatītājiem ar otro sezonu, kuras parādīšanos TV ekrānos krietni aizkavēja pandēmijas radītie ierobežojumi. Viena no seriāla zvaigznēm - aktrise Sidnija Svīnija (Sydney Sweeney) atzinusi, ka filmēšanās atklātās ainās viņai izraisījuši nepatīkamas sajūtas.

24 gadus vecā amerikāņu aktrise izdevumam "The Independent" atklāja, ka lūgusi režisoru Semu Levinsonu (Sam Levinson) dažus no sākotnēji scenārijā paredzētajiem kailskatiem no seriāla pat izgriezt, ko Levinsons arī izdarījis. 

Viņa atzinusi, ka savulaik jutusi riebumu pēc atklātu ainu filmēšanas savos iepriekšējos kino projektos, piebilstot, ka devusies pēc tam mājās un "sevi berzusi, līdz jēls". Viņa arī atzinusi, ka viņas dalība tādos seriālos kā "Sharp Objects" ("Asi priekšmeti") un "The White Lotus" ("Baltais lotoss") ir radījusi pārāk seksualizētu iespaidu par viņu kā aktrisi. 

"Tas mani kādu laiku jau satrauc," viņa saka.

"Esmu ļoti lepna par savu darbu seriālā "Eiforija", domāju, ka labi tēloju. Bet neviens par to nerunā, jo nofilmējos tur kaila."

"Es filmējos "Baltajā lotosā", un visi kritiķi pēkšņi man pievērsa uzmanību. Es viņiem patīku. Viņi raksta: "Ko gan viņa darīs tālāk?" Un es nodomāju - vai jūs to pašu neredzējāt arī "Eiforijā"?" Atgādinām, ka Latvijā seriālu, kas 2019. gadā sacēla īstu vētru gan jauniešu, gan kritiķu vidū, demonstrē "LMT Viedtelevīzija".

Aktrise Sidnija Svīnija seriālā "Eiforija"
Aktrise Sidnija Svīnija seriālā "Eiforija" Foto: Ekrānuzņēmums/HBO

Jaunā aktrise intervijā runā par aizspriedumiem, kas rodas, kad aktrise uz ekrāna atkailinās. Filmējoties "Eiforijā", viņa bijusi daudz uzmanīgāka un piesardzīgāka šajā ziņā.  

"Kad vīrietis filmējas seksa ainā, atklāj savu ķermeni, viņš vēl aizvien iegūst balvas un gūst atzinību," viņa saka. "Bet tad, ja to dara meitene, tas ir pilnīgi kas cits. Es gan neizjutu, ka Sems [Levinsons] kaut kā speciāli uzspiestu uz kailskatiem "Eiforijā". Jā, bija momenti, kad Keisijai bija jābūt daļēji kailai, bez krekla, un tad es Semam jautāju - vai tas tiešām nepieciešams? Viņš piekrita, ka to var nedarīt."

"Kad es to nevēlējos darīt, viņš mani nespieda,"

viņa rezumē. 

Seriāls pēc pirmajām skandalozajām atsauksmēm kļuva par vienu no skatītākajiem ASV izklaides milža HBO produktiem, kā arī saņēma virkni balvu un nomināciju - lielākoties par tām varēja pateikties filmas skaņu celiņam ("Guild of Music Supervisors", "Primetime Creative Arts Emmy", "Hollywood Music in Media" balvas) un, protams, galvenās lomas atveidotājai Zendajai (Zendaya), kuras transformāciju no iepriekšējo gadu jaukās "Disneja" studijas meitenes uz rūdītu mazgadīgu narkomāni augstu novērtēja gan publika ("People’s Choice Award"), gan kritiķi ("Primetime Emmy").

Drosmīgs un atklāts, seriāls nesaudzīgi atklāj 21. gadsimta tīņu reālās problēmas, starp kurām sliktas sekmes skolā atrodas teju vai pēdējā vietā.

Seriāla "Eiforija" otrās sezonas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu