Rozentālu dzimtas pārstāvis Ansis Rozentāls atklāj izstādi Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ansis Rozentāls
Ansis Rozentāls Foto: publicitātes

Piektdien, 1. aprīlī, pulksten 18, galerijā "Romas dārzs", Liepājā, Zivju ielā 3, ikviens interesents aicināts uz mākslinieka Anša Rozentāla izstādes "meta Element" atklāšanu. Izstāde ir jaunā mākslinieka ideja par klasiskās glezniecības un mūsdienu tehnoloģiju simbiozi.

Ansis Rozentāls uzskata, ka mākslā glezniecība vēl arvien ir visa pamats, un viņa mērķis ir ar tehnoloģiju palīdzību pievērst dažādu paaudžu uzmanību, cerot, ka ikviens skatītājs spēs atrast kaut ko sev tuvu un interesantu. Jaunais mākslinieks glezniecību saista ar metafiziku un dabas elementiem. Attīstot glezniecības studijas viņš to papildina ar tehnoloģiskiem risinājumiem, kas atkal iekļauj metafizikas elementus.

Mākslinieks stāsta: "Dažas gleznas izstādē ir radītas izmantojot paplašinātās glezniecības pamatprincipus, kuri ir sasaistīti ar jauno tehnoloģiju iespējām, tādā veidā iespējams atrast veidu, kā paplašināt skatījumu uz glezniecību.

Ar saviem darbiem cenšos iezīmēt jaunu veidu kā tiek apvienota glezniecība ar jaunajiem medijiem."

Ansis Rozentāls 2018. gadā ar maģistra grādu absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozari. Šobrīd studē LMA profesionālās doktorantūras programmā. Grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Ķīnā, Beļģijā, Ēģiptē regulāri piedalās kopš 2009. gada.

Darbi atrodas kolekcijās Latvijā, Krievijā, Amerikā, Latvijas vēstniecībā Ķīnā un Latvijas pārstāvniecībā Briselē. 2021. gadā ieguvis “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā” un 2018. gadā – mākslinieka Valdemāra Tones stipendiju.

Ansis Rozentāls Glezna “Mežs” 2022. gads. 180x200cm, audekls, akrils/eļļa
Ansis Rozentāls Glezna “Mežs” 2022. gads. 180x200cm, audekls, akrils/eļļa Foto: publicitātes

Piedalījies vairāku ēku fasāžu apgleznošanā Rīgā. Aktīvi glezno plenēros Rīgā, Kuldīgā, Mālpilī, Cēsīs, kā arī iesaistās dažādās mākslinieciskajās norisēs. Kā asistents piedalījies vairāku desmitu izstāžu organizēšanā un scenogrāfiju izveidē, darbojies reklāmas un kino nozarēs. Filmā “Homo Novus” ir viens no māksliniekiem un gleznu autoriem.

Izstāde galerijā "Romas dārzs" skatāma līdz 29. maijam. Galerija atvērta no otrdienas līdz sestdienai plkst. 12 - 18, svētdienās plkst. 12 - 15. Ieejas maksa pieaugušajiem ir 5 eiro, bērniem, skolēniem – 1 eiro, ģimenes biļete – 7 eiro, otrdienās ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu