Foto ⟩ Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā jauna pastāvīga ekspozīcija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā jauna ekspozīcija
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā jauna ekspozīcija Foto: LNMM

12. aprīlī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Rīgā, Skārņu ielā 10) ver durvis divām jaunajām pastāvīgajām ekspozīcijām.

Muzeja 2. stāvs būs atvēlēts "Klasiskajām vērtībām", kuru vidū ir arī iepriekš vēl neizstādīti mākslas darbi, kas tapuši laika periodā no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta 60. gadiem. Ekspozīcijā turpmāk varēs doties kopā ar audiogidu latviešu, krievu vai angļu valodā, iepazīstot Latvijas ievērojamākos meistarus, piemēram, Jūliju Madernieku, Ansi Cīruli un daudzus citus un viņu daiļradi. Jāatzīmē, ka pirmo reizi Latvijas muzeju vēsturē ceļvedis ļauj izzināt dizaina vēsturi arī vieglajā valodā.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā jauna ekspozīcija
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā jauna ekspozīcija Foto: LNMM

Savukārt 3. stāvā sadarbībā ar dizaina biroju "H2E" iekārtota atvērtās koncepcijas ekspozīcija "Dizaina process", kas rosina izsekot Latvijas dizaina evolūcijas gaitai no 20. gadsimta 60. gadiem līdz mūsdienām. Tā veidota kā eksperimentāla studija, kurā ikviens varēs pētīt un līdzdarboties. Latvijas dizaina vēsturi šeit palīdz izgaismot epizodes piecās vienlīdz nozīmīgās tematiskās “stacijās” – “Daba. Vide. Cilvēks”, “Modernā pilsēta”, “Publiskā telpa”, “Forma un materiāls”, “Atvērtās robežas”. Katru informatīvo bloku papildina izcilākie mākslas darbi.

Dizains allaž ir tiecies būt laikmetīgs – tieši tāpēc nākotnē šajās ekspozīciju zālēs norisināsies ekskursijas, radošās darbnīcas un izglītojoši pasākumi, kuros aicināts piedalīties jebkurš interesents – dizaina lietpratējs, entuziasts vai garāmgājējs.

Foto: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā jauna ekspozīcija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu