"Kriminālās ekselences fonda" aktieris nonāk policijas redzeslokā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Andris Daugaviņš filmas "Nelūgtie viesi" uzņemšanas sākumā
Aktieris Andris Daugaviņš filmas "Nelūgtie viesi" uzņemšanas sākumā Foto: Publicitātes foto

Kriminālās ekselences fonda (KEF) cienīgā sižetā iepīta šīs pašmāju kulta kriminālkomēdijas zvaigzne, krāpnieka Harija Kuharjonoka lomas atveidotājs Andris Daugaviņš.

Pret viņu ierosinātās krimināllietas dēļ tika apdraudēta jaunas detektīvžanra daudzsēriju filmas tapšana, vēstīts jaunākajā izdevuma "Kas Jauns?" numurā.

Aktieris, bijušais maksātnespējas administrators Andris Daugaviņš pašlaik filmējas arī jaunajā detektīvžanra daudzsēriju filmā “Nelūgtie viesi”.

Tajā viņam atvēlēta viena no galvenajām lomām. Savukārt par dalību kases grāvējā “Kriminālās ekselences fonds” Daugaviņš saņēma “Lielo Kristapu” kā labākais otrā plāna aktieris.

Daugaviņa tēls ir izmeklētājs, kura pārinieks ir Niklāva Kurpnieka atveidotais Oskars.

Viņš ir izmeklētājs, kurš aizdomās turētajam par slepkavību piemēro drošības līdzekli – neizbraukšanu no valsts. Savukārt arī īstajā dzīvē pret aktieri ierosināta krimināllieta – par naudas piesavināšanu un izšķērdēšanu.

Daugaviņš izdevumam “Kas Jauns?” pavēstīja, ka, viņaprāt, rīkojies atbilstoši likumam, tomēr policijas ierosinātā lieta liegusi viņam pilnvērtīgi iesaistīties filmēšanā.

Kā izrādās, procesu ierosināja Maksātnespējas kontroles dienests, realizējot bijušo administratoru sodīšanas politiku, interpretējot likumdošanu atbilstoši dienesta vēlmēm, lai attaisnotu tās pārmērīgo budžetu un iestādes kā tādas nepieciešamību.

“Tagad ironizējot gandrīz vai jāteic, nožēloju, ka tajā procesā vispār kaut ko darīju, vai vismaz tiešām būtu piesavinājies to naudu. Tad vismaz zinātu – ko esmu “ēdis” un par ko mani apsūdz,” saka Daugaviņš.

Runa esot par valūtas maiņas uzņēmumu Zeus, kurā iestrēga Rīgas pašvaldības uzņēmuma Rīgas nami nauda un kuru Daugaviņš administrēja no 2012. gada beigām līdz 2019. gada vidum.

Jau 2020. gadā aktierim bija jādodas uz ekonomisko policiju sniegt liecības kriminālprocesā.

Tad viņš uzzināja, ka jau 2019. gada maijā pēc Maksātnespējas kontroles dienesta iesnieguma sākts kriminālprocess Zeus lietā.

Savukārt februāra vidū Daugaviņam piemēroja aizdomās turētā statusu un drošības līdzekli.

No 23 līdz 6 ir jāatrodas mājās un katru nedēļu jāpiesakās policijā. Tiesa, šādi ierobežojumi krietni pabojājuši aktiera filmēšanās plānus, tomēr 18. jūlijā pēc vairākkārtējām pārrunām ar izmeklētāju filmēšana projektam “Nelūgtie viesi” varēja tomēr sākties.

Pilno rakstu lasi jaunākajā izdevuma “Kas Jauns?” numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu