Staņislava Tokalova filmas "Mīlulis" ekskluzīvā pirmizrāde jau pavisam drīz

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau pavisam drīz - 21. septembrī pirmizrādi piedzīvos režisora Staņislava Tokalova jaunā spēlfilma “Mīlulis”. No 22. septembra filma nonāks Latvijas kinoteātru repertuārā un būs pieejama ikvienam skatītājam.

Uz ekskluzīvo pirmizrādi biļetes šobrīd var iegādāties jebkurš interesents šeit.

Skaudra attiecību drāma

Filmas darbība norisinās mūsdienu Latvijā – 2016. gadā. Stāsta galvenais varonis ir jauns, ambīciju vadīts maksātnespējas administrators, sabiedrības un sieviešu mīlulis Matīss, kuram dzīvē viss iet uz augšu līdz brīdim, kad notiek traģēdija.

Matīsa mīļotā sieviete iet bojā, un viņš paliek viens ar savas partneres meitu un dārgu īpašumu. Saskarsme ar desmitgadīgo Paulu, par kuru galvenajam varonim pēkšņi jāuzņemas atbildība, viņam liek ieraudzīt sevi citām acīm, lēnām gaistot pašpārliecinātības bravūrai.

Filma, kas liek uzdot jautājumus

Režisors stāsta, ka filmēšanas gaitā viņš domās vairākkārt aizķēries pie atziņas, ka ar katru no mums dzīvē var notikt pilnīgi absurdas un negodīgas situācijas, kuras pieņemt ir ļoti grūti vai pat neiespējami. Jautājums ir, cik godprātīgi mēs paši paliekam šajās situācijās. Tāpat filma liek aizdomāties gan par mūsdienu Latvijā aizkadros notiekošo, gan par vērtībām, kas raksturīga paaudzei, kura izaugusi kopā ar atjaunoto Latviju. Vai varam runāt par veselu mīluļu paaudzi?

Filmas producente ir Aija Bērziņa (studija TASSE FILM), operators - starptautiski atzītais Oļegs Mutu (Rumānija), māksliniece - Laura Dišlere, kostīmu māksliniece - Dace Sloka, grima māksliniece - Ilze Trumpe, montāžas režisors - Stefan Stabenow (Vācija), skaņu režisors - Matis Rei (Igaunija). Filma tapusi kopprodukcijā ar Igaunijas filmu studiju STELLAR FILM un Rumānijas studiju AVANPOST MEDIA. Filmas tapšanu atbalsta Latvijas Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Igaunijas Filmu institūts (Eesti Filmi Instituut), kā arī Radošā Eiropa MEDIA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu