Piekauts un izvarots. Maskavā par iestāšanos pret mobilizāciju spīdzina krievu dzejnieku (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Dzejnieks Artjoms Kamardins
Dzejnieks Artjoms Kamardins Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter video

Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki Maskavā pēc aizturēšanas ar hanteli piekāva un izvaroja aktīvistu Artjomu Kamardinu, atsaucoties uz avotu, vēsta laikraksts "Novaja Gazeta. Eiropa" un "Deutsche Welle".

"Viņi Kamardinu ļoti sāpīgi piekāva un iebāza viņam anālajā atverē hanteli," avots pastāstīja laikrakstam.

Aktīvists, kurš "Majakovska lasījumu" laikā Triumfa laukumā deklamēja dzejoļus par Donbasu, bija spiests atvainoties kameras priekšā. "Telegram" kanālā "112", kas ir tuvs drošības spēkiem, parādījās viņa atvainošanās video.

Kanālā publicēti arī kadri, kuros redzams, kā Kamardins un vēl divi aktīvisti - Aleksandra Popova un Aleksandrs Menjukovs - tiek aizturēti savā dzīvoklī. Video ir redzams, kā policisti ielaužas dzīvoklī un nogāž viņus uz grīdas ar seju uz leju. Atvainošanās video ir redzami nobrāzumi uz Kamardina sejas.

Policijas iecirknī Kamardins tika smagi piekauts un izvarots ar hanteli, vēlāk tika izsaukta medicīniskā palīdzība, kas viņam konstatēja smadzeņu satricinājumu.

25. septembrī Artjoms Kamardins piedalījās "Majakovska lasījumos" - dzejas vakarā pie dzejnieka Vladimira Majakovska pieminekļa Triumfa laukumā Maskavā. 25. septembrī lasījumi tika pasludināti par "pretmobilizācijas" pasākumiem.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu