Video ⟩ Parīzes lidostā miris pasaulslavenās filmas "Lidosta" prototips (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Parīzes Šarla de Golla lidostā miris irānis, kurš savulaik lidostā nodzīvoja 18 gadus un iedvesmoja Stīvena Spīlberga filmu "Lidosta' ("The Terminal") ar Tomu Henksu galvenajā lomā, paziņoja lidostas amatpersonas.

Merhans Karimi-Naseri nomiris sestdien pusdienlaikā, kad lidostas terminālī 2F piedzīvoja sirdstrieku, informēja Parīzes lidostas operatorkompānijas pārstāvis. Policijas un mediķu pārstāvji sniedza viņam palīdzību, tomēr nespēja glābt.

Tiek uzskatīts, ka Karimi-Naseri ir dzimis 1945.gadā. Lidostā Parīzē viņš dzīvoja 1988.-2006.gadā. Sākotnēji viņš lidostā atradās juridisku apsvērumu dēļ, jo viņam nebija nepieciešamo uzturēšanās dokumentu, bet vēlāk viņš pats izvēlējās dzīvi lidostā, ziņoja Francijas mediji.

Pēdējo nedēļu laikā irānis atkal bija atgriezies lidostā.

Viņa piedzīvotais ir iedvesmojis 2004.gada Holivudas filmu, kā arī Francijas ražojuma filmu.

Karimi-Naseri apgalvoja, ka pagājušā gadsimta 70.gadu beigās tika izraidīts no Irānas par dalību protestos. Šādi apgalvojumi gan oficiāli nav apstiprināti. Viņa māte ir Lielbritānijas pilsone, tādēļ viņš nolēma doties uz Apvienoto Karalisti, tomēr pēc dokumentu nozaudēšanas netika izlaists no Parīzes lidostas. Kad Francija viņam piešķīra uzturēšanās atļauju, viņš izvēlējās turpināt dzīvot lidostā, kuru atstāja 2006.gadā, kad viņu nogādāja slimnīcā. Pēc tam viņš dzīvoja hostelī par naudu, ko saņēma par sava stāsta izmantošanu Spīlberga filmā. Pirms dažām nedēļām viņš atgriezās lidostā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu