1890. gads, Amerika, koferis ar skaidru naudu un māte, kura zaudējusi savu bērnu...

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Mežonīgie Rietumi deviņpadsmitā gadsimta beigās. Sieviete, kura vēlas atriebties. Un indiāņu cilts karavīrs kā viņas sabiedrotais zemē, kuru pārvalda bagāti baltie vīrieši. Divu izklaides satura milžu Amazon un BBC sadarbībā ir tapis unikāls seriāls “Angļi” (The English), kur galveno lomu atveido pazīstamā britu aktrise, “Zelta globusa” laureāte Emīlija Blānta (Emily Blunt). Seriālu vienlaikus ar tā pasaules pirmizrādi sākusi demonstrēt LMT Viedtelevīzija.

1890. gadā angļu sieviete Kornēlija Loka ierodas ASV ar somu skaidras naudas un velnišķīgu vēlmi nogalināt vīrieti, kurš ir atbildīgs par viņas bērna nāvi. Pavisam dīvainos apstākļos viņa atrod kopīgu valodu ar bijušo kavalēristu, indiāni Eli Vipu, kurš nesen pabeidzis dienestu un cenšas nokļūt mājās.

“Vizuāli ievelkoša pieredze un radoši izmantoti par ikoniskajiem kļuvušie Mežonīgo Rietumu skati – silueti pret milzīgām, zilām debesīm, dziļi tuvplāni, kas palīdz arvien tuvāk atklāt zudušo cerību zemi – gan tiem, kuri cenšas tur sākt jaunu dzīvi, gan tiem, kuru dzimtene ir nozagta,” pirmajos iespaidos par seriālu dalījās prestižais kinokritikas portāls RogerEbert.com.

“Seriāls “Angļi” neizvairās no 19. gadsimta šausmu atainojuma, taču arī rūpīgi izvairās padarīt laikmetam raksturīgo vardarbības, rasisma un seksisma kokteili par barību paviršiem vuāristiem,” – tā raksta filmu portāls Collider, norādot, ka Mežonīgo Rietumu dekorācijas kalpo par fonu humānismam.

“Ar izsmalcināto ainu horeogrāfiju – visi šie trīcošie pirksti un mirkšķinošās acis -, Enio Morikones iedvesmoto skaņu celiņu, grandiozajiem skatiem un vēsajiem dialogiem režisors ir uzrakstījis aizkustinošu mīlestības vēstuli vakardienas lieliskajiem vesterniem. Tā ir tikpat cilvēciska drāma, kā arī skaļa parafrāze, ko virza spēcīgi, teksturēti un pašpietiekami tēli. Par spīti nepārtrauktajai nāves esamībai, seriāls “Angļi” neaizmirst uzsvērt dzīves bagātīgumu un sarežģītību,” raksta izdevums Financial Times.

Aktrise Emīlija Blānta savā kinematogrāfa karjerā spēlējusi visdažādākās lomas, no futūristiskām kareivēm līdz neveiklām modes izdevēju asistentēm, taču vienmēr spējusi pārliecinoši iejusties tēlos. Par Natašas lomu televīzijas filmā “Gideona meita” (Gideon's Daughter) saņēmusi “Zelta globusu” (Golden Globe) un bijusi nominēta vēl pieciem, kā arī saņēmusi neskaitāmas citas svarīgākās kinoindustrijas balvas un vēl vairāk – nominācijas. Starp pazīstamākajām filmām ar viņas dalību var minēt “Rītdienas robeža” (Edge of Tomorrow), “Sātans Pradas brunčos” (Devil Wears Prada), “Mērija Popinsa atgriežas” (Mary Poppins), “Laika cilpa” (Looper) un neskaitāmas citas.

Savukārt viņas ekrāna partneris seriālā “Angļi” ir indiāņu izcelsmes amerikāņu aktieris Čeiskijs Spencers (Chaske Spencer), kuram kritiķi ar šo seriālu paredz ilgi gaidīto atbrīvošanos no “Krēslas sāgas” (The Twilight Saga) uzspiestā zīmoga – tur viņš attēloja vilkaču bara barvedi.

Seriāla reklāmas rullītis

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu