"Lielā Kristapa" gaidās: kur noskatīties kino balvai nominētās filmas?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Februāra beigās tiks pasniegtas nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps”, un lielu daļu no nominētajām filmām iespējams noskatīties LMT Viedtelevīzijā, tostarp arī pilnu Labākajai pilnmetrāžas filmai nominēto filmu sarakstu. Tāpat LMT Viedtelevīzijā var redzēt iepriekšējo gadu “Lielā Kristapa” laureātes.

Šogad par Labākās pilnmetrāžas filmas godu sacenšas patiešām spēcīgi un neparasti kinodarbi – režisora Viestura Kairiša spēlfilma “Janvāris”, kas guvusi jau vairākus starptautiskus apbalvojumus un šobrīd ekskluzīvi skatāma tikai LMT Viedtelevīzijā, režisores Lindas Oltes veidotā ģimenes drāma “Māsas”, kino lauciņā jau savu rokrakstu izstrādājušo brāļu Ābeļu kopdarbs – spēlfilma “Nemierīgie prāti”, ko kritiķi jau novērtējuši par lokālā kinematogrāfa sprādzienu, režisora Aika Karapetjana šausmu pasaka pieaugušajiem “Sema ceļojumi” un režisora Uģa Oltes mistēriju pilnā piedzīvojumu filma “Upurga”.

“Latvijas kinematogrāfs ik gadu turpina pārsteigt un pieņemties spēkā, un "Lielais Kristaps" ir būtisks atskata punkts uz aizgājušajā gadā pirmizrādītajiem darbiem. 2022. gada Labākajai pilnmetrāžas filmai nominētās filmas katra ir ar savu neatkārtojamu stāstu un unikālu režisora rokrakstu. LMT Viedtelevīzija saviem skatītājiem piedāvā kvalitatīvāko saturu no globālās kinoindustrijas milžiem, un esam gandarīti, ka šādi varam spēcināt arī mūsu skatītāju izpratni par lokālo filmu piedāvājumu,” teic LMT Viedtelevīzijas satura vadītāja Anna Rozenvalde.

Tāpat LMT Viedtelevīzijā var noskatīties kategorijā Labākā daudzēriju filma nominēto “Krimināllieta iesācējam”, Labākajai dokumentālajai filmai nominētās Ivara Selecka “Zemnieki”, Ievas Ozoliņas “Mana māte valsts”, Pētera Krilova un Ivetas Budrevičas “Hekabes jautājums”, Labākajai debijas filmai nominēto Elzas Gaujas filmu “Tikmēr Lucavsalā” un arī Labākajai animācijas filmai nominēto Signes Baumanes filmu “Mans laulību projekts”.

Visas filmas LMT Viedtelevīzijas abonentiem iespējams noskatīties šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu