Bīstamu laika apstākļu dēļ tiek pārcelti Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki Rīgā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ekstrēmu un bīstamu laika apstākļu dēļ tiek pārcelti Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki
Ekstrēmu un bīstamu laika apstākļu dēļ tiek pārcelti Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki Foto: Publicitātes foto

Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki, kas bija iecerēti sestdien, gaidāmo slikto laika apstākļu dēļ pārcelti uz 18.martu, informē pasākuma rīkotāji.

Rīkotāji, atsaucoties uz Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdinājumu, norāda, ka sestdien Rīgā ir gaidāma vētra, kas brāzmās var sasniegt ātrumu 25 metrus sekundē. Dienests gatavojas izsludināt oranžo brīdinājumu. Tādēļ, ievērojot ārā notiekoša pasākuma specifiku un lai neapdraudētu dalībniekus un viesus, pasākuma organizatori pieņēma lēmumu par tā pārcelšanu.

Svētki 18.martā sāksies pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas, pie kuras no plkst.12 līdz 13 notiks dalībnieku reģistrācija kostīmu konkursā. Konkurss notiks vairākās nominācijās.

Ekstrēmu un bīstamu laika apstākļu dēļ tiek pārcelti Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki
Ekstrēmu un bīstamu laika apstākļu dēļ tiek pārcelti Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki Foto: Publicitātes foto

Savukārt plkst.13 sāksies kostīmu gājiens, kas virzīsies cauri pilsētas centram līdz svētku skatuvei Līvu laukumā, Vecrīgā. Svētki turpināsies ar teatrālām un muzikālām performancēm, labāko kostīmu tēlu apbalvošanu un citām izklaidēm. Pasākumā uzstāsies duets "Pipes and Drums" un grupa "Funcoolio".

Pasākuma laikā notiks viktorīna "Patiesība vai viltus ziņa", tāpat svētku viesi varēs piedalīties tematiskās spēlēs, piemēram, kvestā "Detektīvstāsts", kas paredzēts bērniem no 8 līdz 12 gadiem, antiekskursijā "Moriartija atriebība", kas paredzēta ieaugušajiem un pusaudžiem. Tāpat notiks kvests-izmeklēšana "Pa noziegumu pēdām".

Savukārt tie, kas vēlas izstaigāt režisora Igora Masļeņņikova filmas "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona" filmēšanas vietas, var pieteikties ekskursijai ar gidu. Ekskursija sāksies plkst.10.30 un 15 pie Latvijas Radio ēkas.

Savukārt martā Rīgā, Rēzeknē un Daugavpilī notiks lektoriji ar kinokritiķi Oļegu Peku "Šerloks Holmss un viņa vieta un nozīme angļu detektīvžanra vēsturē".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu