Video un foto ⟩ Pavadi Zemes stundu kopā ar TVNET! Izslēdz gaismu un pieslēdzies koncertam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemes stundai veltīts koncerts
Zemes stundai veltīts koncerts Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šovakar, pulksten 20.30, norisinās Zemes stunda, kad ikviens iedzīvotājs, pašvaldība, uzņēmums vai organizācija ir aicināti veltīt vienu stundu Zemei. Tas ir brīdis, kad cilvēki visā pasaulē simboliski izslēdz gaismas uz vienu stundu, lai kopā radītu retu vienotības brīdi, kas apvieno pasauli, izgaismojot dabas izzušanas un klimata krīzi globālā mērogā un iedvesmojot arī citus rīkoties un iestāties par steidzamām pārmaiņām. Par godu vispasaules akcijai aicinām pavadīt šo stundu kopā ar mums un skatīties īpaši Zemes stundai veltītu koncertu ekskluzīvi TVNET GRUPAS portālos.

Zemes stundas koncertā šogad uzstāsies dziedātāja Grēta, čellu trio "Melo - M" un Igo, vēsta Pasaules Dabas fonda komunikācijas vadītāja Daina Šteinberga.

Šodien viena no lielākajām vides problēmām pasaulē ir bioloģiskās daudzveidības straujā samazināšanās. Saskaņā ar Pasaules Dabas fonda (WWF) Dzīvās planētas ziņojumu no 1970. līdz 2022. gadam par vidēji 69 % samazinājušās zīdītāju, putnu, rāpuļu, abinieku un zivju populācijas. Bioloģiskās daudzveidības krīze tiek vērtēta kā masveida sugu izmiršana uz mūsu planētas, un sugu straujā izzušana šodien ir simtiem reižu lielāka nekā to dabiskā izmiršana.

Kaimiņvalsts Ukraina, kura nereti tiek dēvēta par Eiropas zaļo sirdi, piedzīvo dabas daudzveidības iznīcību vēl straujāk. Karš ir skāris aptuveni 27% no visām aizsargājamajām dabas teritorijām Ukrainā, kā arī citas bioloģiski augstvērtīgas teritorijas, uz iznīcības robežas ir dažādas endēmiskas sugas.

Šobrīd steidzama rīcība klimata, dabas un bioloģiskās daudzveidības jomā ir nepieciešama vēl vairāk nekā jebkad agrāk. Zemes stunda ir brīdis, kas par to atgādina, pievēršot miljoniem cilvēku uzmanību un iedvesmojot rīcībai.

“Mēs, cilvēki, neesam vienīgie, kas dzīvo uz Zemes. Mēs to dalām ar daudzām citām dzīvām radībām. Tāpēc man šī diena un Zemes stunda ir svarīga, jo tā atgādina mums, ka esam atbildīgi par to, ko nodarām mūsu Zemei un pārējai dzīvībai uz tās,” uzsver dziedātāja Grēta.

Zemes stundas koncerts notika nedēļā, kad pasaulē norisināsies vērienīgākā vides akcija – Zemes stunda, kas ik gadu apvieno miljoniem cilvēku, uzņēmumu un organizāciju no vairāk nekā 190 valstīm un teritorijām. Zemes stunda ir rets vienotības brīdis, kas apvieno visu pasauli, pievēršot uzmanību arvien pieaugošajiem klimata pārmaiņu draudiem un neatgriezeniskajai dabas izzušanai.

Šis gads Latvijā ir arī lielākā kultūras notikuma – Dziesmu un deju svētku – gads, tāpēc šogad īpaši tiks godināti mākslas un kultūras jomas pārstāvji, kas dabas un klimata tēmas risina savā radošajā darbībā, iedvesmojot citus domāt un rīkoties. Koncertā tika sveikti konkursa Klimata vēstnieks kultūrā un mākslā laureāti.

Visi ienākumi, kas iegūti no biļešu tirdzniecības, tiks novirzīti kara izpostīto dabas aizsargājamo teritoriju atjaunošanai Ukrainā.

Koncerts notiek ar Latvijas Vides aizsardzības fonda un uzņēmuma "Tetra Pak" atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu