Harija Potera piedzīvojumi būs skatāmi jaunā seriālā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieri Ruperts Grints, Daniels Redklifs un Emma Vatsone filmas "Harijs Poters un Nāves dāvesti: Otrā daļa" pirmizrādē Ņujorkā, 2011. gadā.
Aktieri Ruperts Grints, Daniels Redklifs un Emma Vatsone filmas "Harijs Poters un Nāves dāvesti: Otrā daļa" pirmizrādē Ņujorkā, 2011. gadā. Foto: Reuters/ScanPix

Kā ziņo žurnāls “Hollywood Reporter”, kompānijas “The Warner Bros Discovery” izpilddirektors Deivids Zaslavs vakar prezentācijas laikā plašsaziņas līdzekļiem paziņoja par jauno pakalpojumu “Max”, kas apvienos “HBO Max” un “Discovery+” straumēšanas platformas, kā arī oficiāli apstiprināja, ka sākts veidot daudzsēriju mākslas filmu, kas būs balstīta uz britu rakstnieces Džoannas Ketlīnas Roulingas grāmatām par burvi Hariju Poteru.

Tiešraides seriāls, kurš tiks veidots pēc visām septiņām sērijas grāmatām, kas izdotas laikposmā no 1997. līdz 2007. gadam, kļūs par "desmitgades projektu, veidotu ar tādu pašu meistarību, mīlestību un rūpēm, ar kādu Harija Potera globālā franšīze ir pazīstama līdz šim", teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā. Seriāls iepazīstinās ar jaunu aktieru sastāvu, par kuru var cerēt, ka tam būs lemts radīt jaunu fanu paaudzi. Tiek solīts, ka uzburtā pasaule būs pilna ar fantastiskām detaļām, iemīļotiem varoņiem un dramatiskiem notikumiem, kuriem Harija Potera fani ir sekojuši vairāk nekā 25 gadus.

Viena no gaidāmā seriāla izpildproducentēm būs pati Roulinga, savukārt Deivids Heimens, kurš strādājis par visu astoņu Harija Potera spēlfilmu (tās tika izlaistas no 2001. līdz 2011. gadam) izpildproducentu, šobrīd risina sarunas par šo pašu amatu jaunajā projektā.

Džoanna Ketlīna Roulinga "HBO" dokumentālās filmas "Atrodot ceļu mājup" (Finding The Way Home) pirmizrādē 2019. gadā
Džoanna Ketlīna Roulinga "HBO" dokumentālās filmas "Atrodot ceļu mājup" (Finding The Way Home) pirmizrādē 2019. gadā Foto: AFP / Scanpix

Spekulācijas par potenciālu TV seriālu, kuras šovbiznesa aprindās cirkulē jau kopš 2021. gada, ir izraisījušas pretrunīgas reakcijas tā dēvētās Potera pasaules cienītāju vidū. Lai gan Harija Potera plašās pasaules – grāmatas, filmas, teātra izrādes un videospēles – vērtība ir aptuveni 25 miljardi dolāru, Roulingas uzskati par transpersonu tiesībām ir izraisījuši strīdus un atturējuši daudzus fanus no populārā pieaugšanas stāsta.

Zīmīgi, ka autore nepiedalījās pirmās Harija Potera pilnmetrāžas filmas 20. gadadienas atkalapvienošanās pasākumā, kurā dalībnieki atcerējās kopā pavadīto laiku un grāmatu un filmu radīto burvību. Daniels Redklifs, Emma Vatsone un Rūperts Grints ir iebilduši pret Roulingas izteikumiem par transpersonu jautājumiem, savukārt Helēna Bonema-Kārtere un Ralfs Fainss rakstnieci ir aizstāvējuši.

“HBO” mātesuzņēmums “Warner Bros” producēja visas astoņas Potera filmas un turpmākajos gados uzturēja ciešas saites ar Roulingu. Tāpat studija parakstīja iepriekšējos līgumus ar Roulingu par franšīzi “Fantastiskās būtnes” (Fantastic Beasts), teātra izrādi “Harijs Poters un nolādētais bērns” (Harry Potter and The Cursed Child) un atrakciju parku izveidi Floridā un Kalifornijā.

Foto: AFP / Scanpix

"Mēs esam priecīgi sniegt auditorijai iespēju atklāt Cūkkārpu pilnīgi jaunā veidā," jaunā projekta iepazīstināšanas prezentācijā sacīja Keisijs Blojs, “HBO” un “Max Content” valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors. "Harijs Poters ir kultūras parādība, un ir skaidrs, kāpēc šo burvju pasauli tik ilgstoši mīl un pēc tās ilgojas. Sadarbībā ar “Warner Bros Television” un nodibinājumu “JK Rowling” jaunais “Max Original” seriāls pamatīgi iedziļināsies katrā no ikoniskajām grāmatām, kuras fani ir turpinājuši lasīt visus šos gadus.”

Dž. K. Roulinga sākto sadarbību vērtē cerīgi: “Man ir svarīga studijas “Max” apņemšanās saglabāt manu grāmatu integritāti, un es ar nepacietību gaidu iespēju piedalīties šajā jaunajā adaptācijā, kas ļaus iegūt tādu dziļuma un detalizācijas pakāpi, ko var nodrošināt tikai garas televīzijas sērijas.”

Informācija par aktieru sastāvu, scenārija autoriem un iespējamo translācijas sākšanu vēl nav paziņota.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu