Latvijas montāžas režisors Andris Grants saņēmis Igaunijas Nacionālo kino balvu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Grants
Andris Grants Foto: Edijs Pālens/LETA

Tallinā piešķirtas Igaunijas filmu nozares augstākās profesionālās atzinības - Igaunijas Nacionālās kino balvas, kur par labāko montāžas režisoru atzinuši Andri Grantu, ar balvu novērtējot viņa darbu pie Igaunijas un Latvijas kopražojuma filmas "Snaudošais zvērs".

No Latvijas puses filmu producējusi studijas "Lokomotīve" un producenti Dominiks Jarmakovičs un Roberts Vinovskis.

Granta balvu Tallinā saņēma filmas režisors Jāks Kilmi, kurš Latvijā pazīstams ar 2022. gada filmu "Ziemassvētki džungļos". Režisora Kilmi trilleris "Snaudošais zvērs" ieguvis arī starptautisku atzinību - pasaules pirmizrādi tas piedzīvoja bērnu filmu festivālā "Džifoni" Itālijā.

Filma izrādīta filmu festivālā Goa Indijā, kā arī virknē citos nozīmīgos starptautiskajos kino festivālos. Igaunijas Nacionālajā kino festivālā "Snaudošais zvērs" saņēma kopsummā astoņas nominācijas un divas balvas - par labāko filmas montāžu un labāko scenāriju.

2022. gadā "Snaudošais zvērs" svinēja Latvijas pirmizrādi Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā.

Grants ir viens no Latvijas pieredzējušākajiem montāžas režisoriem, kurš šai jomā darbojas jau 14 gadus.

Studējis Lielbritānijā un pēc atgriešanās strādājis pie daudzām Latvijas filmām, arī kopražojumiem un ārvalstu filmām. Grants vairākkārt nominēts Latvijas Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" kā labākais montāžas režisors, balvu saņēmis par dokumentālajām filmām "Degošais" un "Rīgas kungi". Patlaban Grants strādā pie Signes Birkovas spēlfilmas "Lotus pabeigšanas". Arī šī filma top studijā "Lokomotīve".

Pie filmas "Snaudošais" zvērs no Latvijas puses strādājis arī komponists Kārlis Auzāns un skaņu režisors Matīss Krišjānis. Trilleris tapism sadarbojoties igauņu filmu studijai "Stellar Films" un studijai "Lokomotīve".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu