VIDEO Skaties un iedvesmojies! Tautastērpu skate "Mēnesnīcā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās"
XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

TVNET kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šodien, 5. jūlijā, no plkst. 18.40 tiešraidē no "Hanzas perona" sekot līdzi XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Latviešu tautastērpu skatei "Mēnesnīcā".

Jau sesto reizi kopš 1998. gada tiek rīkota Latviešu tautastērpu skate. Šogad tās mākslinieciskais vadītājs ir Agnis Kristvalds, horeogrāfe – Elīna Gaitjukeviča, bet grafisko dizainu veidojusi Agnese Leilande.

Skaties tiešraidi!

Tiešraide no Latviešu tautastērpu skates un tās videoieraksts (pēc tiešraides noslēguma) bez maksas skatāmi arī lietotnē LMT Viedtelevīzija un portālā TVNET.

Šī vakara Dziesmu un deju svētku programma:

Mežaparka Lielajā estrādē plkst. 20 notiks koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" ģenerālmēģinājums.

Savukārt Vērmanes dārzā un Esplanādē no plkst. 12 līdz 19 būs skatāmas amatierteātru brīvdabas izrādes. Esplanādē plkst. 12 būs skatāma Jūrmalas teātra izrāde "Jā, tie bij' zelta laiki mums", plkst. 14 - Liepājas amatierteātra "Projekts" iestudējums "Skroderdienas Silmačos", plkst. 17.30 - Sirsnīgā Briseles latviešu teātra iestudējums "Labas lietas".

Vērmanes dārzā plkst. 14 būs skatāma Talsu novada Sabiles amatierteātra izrāde "Meldermeitiņa", plkst. 16 - Ādažu amatierteātra "Kontakts" iestudējums "Alise", plkst. 18.30 - Dobeles novada Krimūnu amatierteātra "Skats" iestudējums "Pirmā grēka līcis".

Kultūrvietā "Hanzas perons" plkst. 19 notiks latviešu tautastērpu skate "Mēnesnīcā". Latviešiem tautastērps ir tautas kultūras kods un nacionālās identitātes simbols. Lai celtu tautas nacionālo pašapziņu, papildinātu zināšanas par veiksmīgāk atdarinātiem un komplektētiem tautastērpiem, kā arī uzlabotu Dziesmu un deju svētku dalībnieku ģērbšanās kultūru, jau sesto reizi kopš 1998. gada tiek rīkota latviešu tautastērpu skate.

"Wondersalā" plkst. 21 notiks pūtēju orķestru koncerts "Laiks iet pāri" un zaļumballe. Muzicēšana pūtēju orķestros līdzās kordziedāšanai ir neatņemama latviešu Dziesmusvētku tradīcijas sastāvdaļa. XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiek svētku tradīcijas 150 gadu zīmē, tādēļ pūtēju orķestru lielkoncerts veidots kā ceļš no pūtēju orķestru tradīcijas aizsākumiem līdz mūsdienīgam skanējumam.

Pūtēju orķestrim dažādos laikos Latvijā ir bijusi svarīga vieta gan sadzīvē, spēlējot zaļumballēs, bērēs un kāzās, gan vēstures griežos un Brīvības cīņās. Koncerts veidots kā latviešu tautas vīrišķības un pieaugšanas stāsts - no gana stabulītes, strēlnieka dziesmām un karavīra staltuma - līdz ēverģēlībām ballītēs un dziļai emocionalitātei laikmetu griežos.

Foto: Ieskats XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku atklāšanas koncertā svētku dalībniekiem

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu