"Positivus" rīkotājs atklāj, kurš ir šā gada festivāla dārgākais mākslinieks (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors
Festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors Foto: Paula Čurkste/LETA

14. un 15. jūlijā Lucavsalā norisināsies festivāls "Positivus". Tā rīkotājs Ģirts Majors intervijā raidījumā "900 sekundes" atklāj, kā noris gatavošanās lielajam notikumam. 

Majors, kurš festivālu "Positivus" rīko jau piecpadsmit gadus, saka, ka daudzas lietas jau ir iestrādājušās. "Grūtākais bija pagājušogad, kad mēs pirmo reizi Rīgā rīkojām, tāpēc jūtam, ka šogad daudzas lietas ir vieglākas," tā Majors.

Šogad festivāla galvenais mākslinieks ir britu mūziķis Sems Smits, kurš Rīgā ieradīsies ar 53 cilvēku lielu komandu. "Tas nozīmē lielākus izdevumus, bet arī brīnišķīgāku šovu," saka Majors.

Vaicāts, vai šogad māksliniekiem ir kādas īpašas prasības, viņš saka: "Jo lielāks mākslinieka statuss, jo vairāk prasību. Cilvēki jau nezina, bet bieži vien par tām ekstrām viņi paši arī maksā. (..) Mūsdienās tie reperi vairāk ir. Viņiem ir tik specifiski dzērieni!

Es zinu, ka snīkeri vienam ir vajadzīgi...

Bet tas viss piederas pie sastāvdaļas." 

Tāpat intervijā Majors atklāj, ka festivāla budžets ir 2 miljoni eiro. Mākslinieku budžeta honorārs ir starp 1,2 miljoniem līdz 1,3 miljoniem eiro. Sema Smita honorārs ir tuvu 1 miljonam eiro. 

Festivāla rīkotājs prognozē, ka šogad gaidāms apmeklētāju skaita rekords, pietuvoties 30 tūkstošiem. 1/3 festivāla apmeklētāju ir ārzemnieki, pārsvarā lietuvieši un igauņi.

Atgādinām, ka Positivus festivāla 2023. gada mākslinieki ir Sems Smits (Sam Smith), Metro Boomin, "alt-J", EARTHGANG, J.I.D, Tommy Cash, Little Big, Gustavo, "Emotional Oranges", "Sleafor Mods", Anna B Savage, Aminata, HUNN, ZEĻĢIS, Fiņķis, "Bel Tempo", Patrisha, Mauku Sencis & Grandmasters Neons, Vultura, Miks Galvanovskis, MARKO & HOTTE, I MEAN LOVE, Grēta, "Martas Asinis", Vēstnieks, Eliza Legzdina, MC Apšaude, "Banda Banda", Wiesulis, "Perestroika", "Laika Suns" un daudzi citi.

Vairāk skaties video!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu