FOTO "Tavi draugi" labdarības koncertā savāc teju 7000 eiro Ukrainas kara hospitālim

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Krauze Vision

Biedrība "Tavi draugi" 18. jūlijā, Rīgā, Ventspils ielā 50 rīkoja otro labdarības koncertu "Angāra saulrieti" Ukrainas aizstāvju atbalstam. Tajā uzstājās grupas "Laika upe" un "Singapūras satīns". Vairāki simti koncerta apmeklētāju saziedoja teju 7000 eiro rentgenaparāta iegādei kara hospitālim pie frontes līnijas, Bahmutā.

Tāpat koncerta apmeklētāji ziedoja simtiem ātri pagatavojamo sauso zupu un šķīstošo kafiju iepakojumus, kā arī pretodu līdzekļus, kas ļoti noderēs Ukrainas karavīriem frontē.

Ziedojumu vākšana rentgenaparātam turpinās – tā izmaksas ir 25 000 eiro un pašlaik tam savākti vairāk nekā 12 000 eiro. Rentgenaparāts ir ļoti nepieciešams šķembu atrašanai, tas tiek izmantots kara hospitālī, kas pārvietojas līdz ar frontes līniju.

Bieži vien karavīri nonāk hospitālī ar redzamiem un lieliem ievainojumiem, bet vēl biežāk – ar šķembām, kas pēc sprādzieniem un triecieniem nonāk ķermenī un spēj mainīt lokāciju, ceļojot pa to. Citreiz šķemba var būt pat tikai dažus milimetrus maza, ko grūti atrast ar tausti un tā spēj radīt nopietnus, dzīvībai bīstamus bojājumus. Kara hospitālim ārkārtīgi nepieciešams profesionāls rentgena aparāts, lai glābtu dzīvības un pēc iespējas ātri atvieglotu ievainoto mocības.

Sadarbībā ar biedrības "Tavi draugi" sadarbības partneriem Ukrainā, ir atrasts nepieciešamais aparāts, kas ļoti atvieglotu projekta realizāciju, jo nebūtu nepieciešama transportēšana un dokumentācijas kārtošana. Plašāka informācija par ziedošanas iespējām rentgenaparāta iegādei kara hospitālim un citiem "Tavi draugi" labdarības projektiem pieejama šeit.

"Tavi draugi" rīkotais koncerts ir otrais četru labdarības koncertu sērijā "Angāra saulrieti", kas šovasar tiek veltīti dažādām Ukrainas civiliedzīvotāju un armijas aktuālajām vajadzībām un kuru biedrība "Tavi draugi" rīko, lai sirsnīgi pateiktos visiem Latvijas iedzīvotājiem par viņu atbalstu Ukrainai kopš kara sākuma. Nākamie "Angāra saulrietu" koncerti notiks 8. un 29. augustā un informācija par tiem būs pieejama biedrības "Tavi draugi" soctīklu kanālos un citviet.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā.

Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas – Krievijas robežpunktos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu