Vecāku instinkti stāv pāri morālei: skandināvu krimināldrāma "Tumšā gaisma"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Skandināvijā tapušie kriminālseriāli jau ilgāku laiku iekarojuši pasaules televīzijas tirgus apriti, un arī Somijā tapusī krimināldrāma “Tumšā gaisma” (A Good Family) ir viens no kino darbiem, kas neatstāj vienaldzīgus skatītājus visā pasaulē. Tagad tas skatāms arī LMT Viedtelevīzijā.

“Anna un Henriks, laimīgs laulāts pāris, tiek iegrūsti bīstamā un tumšā pasaulē, kad viņu dēls iesaistās šausminošā noziegumā. Vecāku instinkti ātri pārvar morāli, jo pāris dara visu iespējamo, lai aizsargātu ģimeni un nākotni. Taču iesaistīti ir arī citi. Detektīve Anna ir apņēmības pilna glābt savu ģimeni no bīstama vīrieša, kuru reiz mīlējusi. Henriks mācās domāt, melot, pat nodot, kā to dara noziedznieki, cenšoties pasargāt dēlu no sievas profesionālajiem pienākumiem. Kriminālās pasaules boss Lefa vēlas, lai Anna atrod viņa dēlu. Taču Niko, Annas bijušais, vēlas vēl vienu iespēju.”

Spožā krimināldrāma ir balstīta uz somu rakstnieka Petri Karras romāna “Tumšā gaisma” (Musta Valo) motīviem, rakstnieks pats piedalījies seriāla scenārija izstrādāšanā. Seriāls “Tumšā gaisma” pēc pirmizrādes Somijā 2022. gada nogalē kļuva par otro skatītāko Somijas populārā straumēšanas kanāla C More vēsturē. Galvenajās lomās – starptautiski pazīstami somu aktieri. Annas lomas atveidotāja Marija Sina filmējusies neskaitāmos kino projektos, tostarp Latvijā labi zināmajā komēdijā “Ātrie igauņu puiši”, viņa ir arī animācijas seriāla “Muminu ieleja” Muminu māmiņas balss. Henrika lomā - aktieris un dziedātājs Samuli Edelmans, kura aktiera biogrāfijā ir arī dalība tādos grāvējos kā “Neiespējamā misija: spoku protokols”.

Seriāla reklāmas rullītis!

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu