FOTO Apskatāmi projekta "Ukraina. Brīvības rezidence" mākslas darbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Diāna Vaidere/Alens Opoļskis

Vēl šovakar, 29. augustā, iespējams aplūkot latviešu un ukraiņu mākslas rezidences un labdarības projektā “Ukraine. Residence of Freedom” (Ukraina. Brīvības rezidence) tapušos darbus. Norises vieta – Vecrīga, Jaunavu ielas “Rātes pasāža” un Rīgas domes telpas.

“Ukraina. Brīvības Rezidence” apvieno vairāk nekā 24 Latvijas un Ukrainas māksliniekus no vairāk nekā 10 mākslas disciplīnām. Rezidencē mākslinieki strādā pāros, individuāli un arī attālināti ar tiešraides pieslēgumiem. “Ukraina. Brīvības rezidence” ir jauns paša vārda "brīvības" izpratnes līmenis – un, lai to sajustu, ir jākļūst par projekta daļu, kā dalībniekam vai skatītājam.

Projekta virsproducente Gundega Skudriņa skaidro: "Tas nav stāsts par viņi un mēs vai mēs šeit un viņi tur. Tas ir stāsts par mums. Mēs visi kopā vienā elpā uz vienotu mērķi Brīvību. Brīvības rezidencē visi ir nesaistīti.

Ar pilnīgu rīcības brīvību mākslinieki var sevi piepildīt, sajust un iegūt jaunu pieredzi, kā arī radīt kopīgā telpā. Apmeklētāji var brīvi pētīt un interpretēt kā vēlas.

Šis projekts ir par kara un dzīves līdzsvaru, par cerību uz gaismu, uz kuru mēs tiecamies. Mēs nevaram aizvērt acis un izlikties, ka kara nav. Mēs nevēlamies šokēt skatītāju, bet gan parādīt, ka mākslinieki spēj attīstīties arī šajā laikā. Šis projekts ir nozīmīgs arī ukraiņiem, kuri atrada patvērumu Latvijā, – viņiem tā ir iespēja atrasties Ukrainas mākslas kontekstā."

Visi mākslinieku radītie darbi nonāks starptautiskā izsolē, un visa saziedotā nauda tiks ziedota labdarībai - psihosociālās reintegrācijas programmai karā cietušajiem valsts aizstāvjiem, kas realizēta sadarbībā ar ziedot.lv.

Izsoļu platforma atvērta šajā vietnē ar rezidences pirmajiem mākslas darbiem no izstādes daļas, taču 28. augustā tiks pievienoti jauni mākslas darbi, kas tiks radīti pasākuma laikā. Izsolē darbus varēs iegādāties līdz pat 5. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu