Prezidents Rinkēvičs ar sev raksturīgo humoru reaģē uz LTV sižetu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Edijs Pālens/LETA

23. oktobrī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Aizliegtais paņēmiens" pārraidīja sižetu par mākslīgā intelekta izmantošanu citas personas balss simulēšanai, kur par eksperimenta "upuri" tika izvēlēts Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Raidījuma eksperimentā ar robota palīdzību tika viltots Latvijas prezidenta Edgara Rinkēviča un ASV prezidenta Džo Baidena dialogs par bruņurupuču audzēšanu.

Jau raidījuma ietvaros Rinkēvičs pasmīnēja, ka balsu viltošanā ir vieta uzlabojumiem, tomēr arī nopietni norādīja, ka šādi viltojumi var tikt lietoti, lai ietekmētu nākamās Saeimas vēlēšanas.

Tiesa, domas par bruņurupuču audzēšanu Rinkēviču nepameta un neilgi pēc raidījuma iznākšanas publicēja zvēru audzēšanas "rezultātu" savā "X" (iepriekš "Twitter") kontā.

"Pirms kāda laika LTV raidījums Aizliegtais paņēmiens ar mākslīgā intelekta palīdzību ziņoja, ka esmu aizrāvies ar bruņurupuču audzēšanu, šeit rezultāts," raksti Rinkēvičs, pievienojot foto, kur redzama pie Jūrmalas pludmales uzstādītā skulptūra "Bruņurupucis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu