Mūziķis Chris Noah: “Ar vienu dziesmu vien nekas nenotiek”

Foto: Publicitātes foto
Laila Bēķe
CopyDraugiem X Whatsapp

Jauns, talantīgs un ar ambīcijām, tā varētu raksturot Kristu Indrišonoku jeb Chris Noah. Esam dzirdējuši viņu atskaņojam savas dziesmas angļu valodā, bet pirms neilga laika dziedātāja un ģitārista mūzikas klausītājus sagaidīja pārsteigums – dziesma latviešu valodā. Septembra nogalē tika prezentēta dziesma “Cik tālu vēl?”. Kas ir jaunais, talantīgais indīpopa pārstāvis un populāro dziesmu “Sunboy” un “Take a Minute” autors?

Šī gada 1. decembrī plānots pēdējais Chris Noah koncerts šogad – pasākumu norises vietā “Branku brančotava” Jelgavas novadā. Chris Noah akustiskajā koncertā mūziķim pievienosies viņa zvaigžņu sastāvs – Didzis Bardovskis, Mārcis Jukumsons-Jukumnieks, Krists Krūskops un Jēkabs Zemzaris.

Koncertprogrammā būs dzirdami gan Chris Noah populārākie skaņdarbi (“Cik tālu vēl?”, “Sunboy”, “Only yours”, “Spark”, “Fall Through”), gan arī melodijas, kuras radio stacijās izskanējušas mazāk. Biļetes uz 1. decembra koncertu pieejamas vietnē eKase.

Turpinot Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) sagatavoto interviju sēriju, piedāvājam Lailas Bēķes sarunu ar Chris Noah.

Foto: Publicitātes foto

Kā tu ar sevi iepazīstinātu tos mūzikas klausītājus, kuri ar tevi un tavu radošo darbību nav pazīstami?

Esmu gan mūzikas izpildītājs, gan mūzikas autors. Strādāju ne tikai pie savām, bet arī citu mākslinieku dziesmām. Ja runājam par mūzikas žanru, kurā strādāju, tad laikam to varētu nosaukt par indīpopu ar nelielām roka iezīmēm. Esmu viens no tiem autoriem, kurš vispirms domā par melodiju, tāpēc pievēršu tai lielāku uzmanību, un, protams, man pašam šķiet, ka nozīme ir arī manam balss tembram. Laikam vispirms uzsvērtu tieši šīs nianses.

Kas ir Chris Noah? Kāpēc tieši šāds pseidonīms?

Patiesībā atbilde ir ļoti vienkārša. Mans uzvārds ir Indrišonoks, kuru daudziem cilvēkiem sagādā problēmas uzrakstīt vai pat izrunāt. Iepriekš esmu daudz nodarbojies ar sportu, un aptuveni 50% diplomu mans uzvārds ir uzrakstīts nepareizi. Ir redzētas un dzirdētas dažādas mana uzvārda versijas. Un, protams, diezgan loģisks secinājums – mans uzvārds klausītājiem ir sarežģīts. Tā kā man bija ambīcijas doties un gūt popularitāti ārpus Latvijas robežām, tad nācās domāt par pseidonīmu jeb skatuves vārdu.

Foto: Publicitātes foto

Chris ir atvasināts no mana vārda, bet Noah “atnāca” pats – mans muzikālais ceļš sākās nevis ar milzīgām ambīcijām, bet gan vēlēšanos izdot mūziku savam priekam. Vārdu “Noah” biju dzirdējis kādā dziesmā. Domāju par vairākām versijām, proti, Chris plus vēl kāds cits vārds... Un, uzliekot uz papīra visus variantus, Chris Noah šķita visskanīgākais un loģiskākais. Lēmums tika pieņemts ātri un vienkārši. Sākumā pat nebija plāna, ka man ar šo vārdu būs tik ilgi “jāturas kopā”. Taču tagad to nenožēloju, un man šis pseidonīms joprojām patīk, šķiet skanīgs un veiksmīgs.

Foto: Publicitātes foto

Iepriekš pieminēji sportu, kurš bija tavs sporta veids?

Joprojām nodarbojos ar dažādiem sporta veidiem. Bet sākotnēji – bērnībā no kādiem 6 līdz 11 gadiem – spēlēju basketbolu, vēlāk – līdz 18 gadiem – hokeju. Šobrīd mana aizraušanās ir veikbords, kas ir pieskaitāms pie ekstrēmajiem sporta veidiem. Tas ir sporta veids, kurā brauc ar dēli pa ūdeni. Protams, uzturu sevi labā fiziskā formā sporta zālē.

Kur starp aktīvo sportošanu parādījās laiks arī mūzikai?

Mūzika parādījās manā dzīvē, kad man bija seši gadi, tātad – diezgan agri. Vecāki mani aizsūtīja uz mūzikas skolu. Tobrīd tā pat nebija mana, bet gan vecāku izvēle. Viņi tā gribēja, bet mana interese tajā visā bija maza – kā jau tik mazam bērnam. Absolvēju mūzikas skolu 11 gados un tad vecākiem pateicu – paldies, tas bija jums, bet es pats nekad ar mūziku vairs nenodarbošos!

Bet, sasniedzot 17 gadu vecumu, man – kā jau pusaudzim – parādījās interese par ģitāru. Protams, tā vairs nebija nekāda akadēmiskā mūzika, bet gan tas, ko pats klausījos ikdienā, mūzika, kas man pašam kā jaunietim patika. Šīs intereses bija absolūti citādas, tiešām interesēja, ko un kā spēlēja manas mīļākās grupas... Lūk, to varētu nosaukt par tādu īstu interesi par mūziku. Ap šo laiku sapratu, ka man ir laba balss un es varētu mēģināt arī dziedāt. Līdz 17 gadiem es vispār nebiju dziedājis, izņemot kaut kad bērnībā, skatuves konkursā “Cālis”. Ņemot vērā, ka man bija pieejama tēva studija, tātad vieta, kur ierakstīt pirmo dziesmu, un bija arī cilvēks, kas man palīdz, – mans brālis, ierakstījām manu pirmo dziesmu. Nekādu īpašo gaidu vai milzīgu ekspektāciju un ambīciju nemaz nebija.

Tolaik nodomāju – ja ir iespēja, tad noteikti tā ir jāizmanto. Es nedomāju, ka manas dziesmas skanēs radio vai es tās spēlēšu koncertos. Taču pirmā dziesma ļoti labi “aizgāja” radiostacijās un patika arī klausītājiem. Tā nu, vienkāršoti sakot, sapratu, ka “tur kaut kas ir”. Arī ģimenes locekļi, mani atbalstot, teica labus vārdus... Man pat likās, ka tas ir vienkārši atbalsts, lai es nenokārtu degunu. Taču izrādījās, ka viņi nemelo un es tiešām varu kaut ko vairāk sasniegt. Tā arī turpinājās – izdevu nākamo dziesmu... Bet viss pārējais jau ir vēsture.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu