FOTO Kinomīļi un sabiedrības krējums atzīmē "Splendid Palace" 100. dzimšanas dienu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Sestdien, 9. decembrī, kinoteātris “Splendid Palace” atzīmēja savu 100. dzimšanas dienu, saviem uzticīgajiem skatītājiem un svinību viesiem piedāvājot pasaules un pašmāju lielmeistaru darbus - režisora Bastera Kītona mēmo kinofilmu “Šerloks Juniors” ar Kārļa Lāča oriģinālmūziku tai, ko viņš izpildīja kopā ar solisti Aiju Vītoliņu un mūziķu grupu.

Foto: Kinoteātris “Splendid Palace” atzīmē savu 100. dzimšanas dienu 

Kinoteātra “Splendid Palace” 100 gadu jubilejas svinībās vairākkārt izskanēja un tika uzsvērts, ka kinoteātris nepārtraukti visa gadsimta garumā ir nodrošinājis kvalitatīva kino izrādīšanu, tas ir “Splendid Palace” īpašais kods un pazīšanas zīme ne tikai Latvijā, bet starptautiskā mērogā. Kinoteātris nu jau simts gadu garumā savā repertuārā nozīmīgu vietu ierādījis un joprojām ierāda Eiropas kino daudzveidībai, kā arī šī ir mājvieta Latvijā radītā kino pirmizrādēm.

Neobaroka stilā celtais “Splendid Palace”, ko pamatoti dēvē par vienu no izsmalcinātākajiem un skaistākajiem kinoteātriem Eiropā, pilda nozīmīgu kino vēstneša lomu – izkopj un vienlaikus izzina savu uzticīgo skatītāju gaumi, būdams arī vairāku starptautisku kinofestivālu norises vieta.

“Šodien mūsu – “Rīgas namu” komandas – uzdevums ir uzturēt dzīvu pirms 100 gadiem kino šūpulī ielikto uzdevumu – radīt vietu, kas ir patvērums no ikdienas! Patvērums no nedaudz virspusējā un laicīgā, toties mājvieta mūsu vērtībām – mīlestībai pret labu kino, vārda brīvību un vieta lieliskiem pasākumiem,” saka SIA “Rīgas nami” valdes priekšsēdētāja Baiba Beatrise Sleže.

Kinoteātris “Splendid Palace” 100 gadu jubileju, kas faktiski apritēs 2023. gada 30. decembrī un tika svinēta arī 31. decembrī, ir atzīmējis un turpina svinēt ar īpašiem pasākumiem, notikumiem un kinofilmu programmām visa šā gada garumā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu